Atenem el present i mirem cap el futur

Atenem el present i mirem cap el futur

Imatge del cartell de Festa Major d'enguany

Carta de l'alcalde als veïns de la revista Viure del mes de setembre:

El passat 19 de juliol vam presentar, conjuntament amb les alcaldesses de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac, l’Agenda Besòs, un document que recull 130 actuacions a fer en l’Eix del Besòs. Un Eix que inclou 4 municipis i 3 districtes de Barcelona, amb un total d’1 milió de ciutadans i amb 16 barris vulnerables dels 25 que hi ha a l’Àrea Metropolitana, barris que un riu recuperat, que ja no és fronterer sinó frontissa, ha unit i relacionat.

L’objectiu és prioritzar, en l’àmbit del Besòs, les inversions supramunicipals i que, a part de Barcelona, altres administracions tinguin com a prioritat les nostres ciutats, les que comprèn aquest Eix Besòs, un territori amb masses elements de vulnerabilitat però amb vectors de gran potencialitat, com és per exemple el Triangle del Coneixement que formen el Campus de la UPC a Sant Adrià, el de Torribera a Santa Coloma i el de Can Ruti a Badalona. Aquest document —Agenda Besòs— vol millorar les infraestructures, la mobilitat interna entre les nostres ciutats, l’educació, l’ocupació, l’habitatge i la millora dels polígons industrials.

Si a això li sumem l’àmbit de Les Tres Xemeneies, més el Campus Universitari que s’ha d’anar desenvolupant, dibuixem i posem els fonaments per a un futur de Sant Adrià que ha de ser futur d’innovació, formació i ocupació.

Al mateix temps que preparem el futur hem d’atendre les necessitats del present. En el moment d’escriure aquestes ratlles estem a punt d’adjudicar el nou contracte de neteja, i continuem atenent les necessitats dels ciutadans amb carències. Així, durant el primer semestre, hem tramitat aquestes ajudes socials: 

87 ajuts (22.910 €) de Càritas, bàsicament de subsistència (alimentació, habitatge...)

36 ajuts del Fons Social de la Societat General d’Aigües de Barcelona (SGAB), que consisteixen en una reducció de l’import en el rebut de l’aigua.

183 infants del municipi (39.800 €) han rebut xecs ProInfància de la Fundació “la Caixa”. Aquests ajuts es destinen a atenció psicosocioeducativa, a alimentació i higiene infantil, a roba escolar i a ortopèdia.

236 ajuts (39.930 €) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) destinats a pal·liar la pobresa energètica (llum, gas i aigua).

200 famílies ateses pel programa d’Aliments Solidaris. Fundació Formació i Treball ha ajudat 42 famílies (2.743 €) amb la venda de roba a baix preu i 31 famílies (6.644 €) amb la venda de mobles a baix preu.

Per acabar vull parlar de la Festa Major, que torna a apostar per un programa amb diversitat d’activitats perquè tothom gaudeixi de la celebració. Aquesta edició, n’estic segur, tornarà a mostrar el tarannà vital i participatiu que ha definit Sant Adrià al llarg de la seva història.

També vull expressar la meva satisfacció per tenir com a pregoneres el primer equip del Club Bàsquet Femení Sant Adrià, el qual ha ascendit a la Primera Divisió la temporada 2016-2017 i ha assolit la màxima categoria de la Lliga Femenina 1.

Finalment, us convido a fer vostra la ciutat i a gaudir-ne amb el mateix civisme i alegria de sempre.