Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

error while rendering plone.global_sections

Carta al veïns de gener-febrer

El dilluns 21 de gener es va fer la sessió de retorn a la ciutadania del procés de participació a l’àmbit de les Tres Xemeneies, amb una gran afluència de ciutadans i ciutadanes. Aquesta sessió és fruit de les cinc anteriors que, amb unes durades d’entre dues i quatre hores, van comptar amb una mitjana de més de cinquanta assistents.
Carta al veïns de gener-febrer

Front Litoral de Sant Adrià

Ara toca elaborar una proposta en què es recullin les idees d’aquest procés. Aquesta proposta ens ha de dur a dissenyar el Sant Adrià del futur, de la mateixa manera que la ciutat que vam dissenyar arran del Fòrum 2004 va suposar un gir important i va generar uns impactes positius, com mai abans s’havien produït a la ciutat. Els podem concretar en els següents:

1 . La recuperació del riu, que ha permès transformar-lo en un gran espai d’ús i de relació ciutadana (més d’un milió de persones a l’any), a més de recuperar la flora i la fauna d’una manera espectacular. Una recuperació que ha permès que a la nostra ciutat es facin activitats de coneixement, seguiment i sensibilització mediambiental.

2 . La posada en marxa del campus de la UPC, fet que ha comportat que Sant Adrià sigui una ciutat de coneixement, investigació i transferència de coneixements entre universitat i empresa.

El futur que hem de construir, a partir del desenvolupament de la zona de les Tres Xemeneies, ha d’estar lligat a la innovació, la qualitat, l’augment de coneixement, la potenciació de l’activitat econòmica, l’ocupació i els serveis, a l’hora que recuperem més espais naturals com la platja i una zona verda. Aquesta actuació ha de servir per potenciar i millorar el barri de Sant Joan, la qual cosa és un factor de cohesió de la ciutat. Aquest futur l’hem d’anar construint teixint consensos ciutadans i polítics, com ja s’ha fet en aquest procés de participació, que ha estat fruit d’un compromís polític de l’equip de govern i meu com a alcalde.

Els Serveis Socials municipals han iniciat un estudi sobre la gent gran que viu sola i que no rep cap tipus d’atenció per part d’aquests serveis. L’objectiu és detectar persones que estiguin en situació de vulnerabilitat i no hagin demanat mai ajuda per tal de poder-los-la oferir.

Una bona notícia ha estat que l’edifici abandonat de la plaça del Tèxtil l’ha comprat una empresa familiar per fer-hi una residència per a la gent gran, amb la qual cosa, a més de tenir un nou servei a la ciutat, l’entorn de la plaça millorarà molt.

Per acabar, vull refermar-me en el compromís de treballar perquè  des de  l'exigència de tots els partits de l'Ajuntament,  la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació ajudin la ciutat de Sant Adrià en la millora i seguretat del barri de la Mina.