Carta als veïns de desembre

Agrair als ciutadans la seva participació en el procès de les 3 xemeneies, demanar la vostra col·laboració cívica per mantenir els carrers nets i endreçats i informar-vos d'un nou carril bici al carrer de Guipúscoa.

Va ser un compromís de l’equip de govern i meu personal impulsar un procés de participació ciutadana a l'àmbit de les Tres Xemeneies. Aquest compromís s’ha materialitzat en dos processos participatius, un durant l’any 2016, les conclusions del qual es van incloure a les condicions del PDU (Pla Director Urbanístic) que elaborem entre els ajuntaments de Badalona, Sant Adrià, la Generalitat i el Consorci del Besòs, i el segon, que ha finalitzat tot just ara.

Vull felicitar i agrair, de tot cor, al Consorci del Besòs, als Serveis Tècnics Municipals i als ciutadans i les ciutadanes que han participat en les sis sessions de què ha constat aquest procés, perquè han destinat part del seu temps a reflexionar i a fer propostes de cara a millorar el futur de la nostra ciutat. El fet que en cada sessió hi hagués una participació superior a 50 persones, i 200 a la sessió inicial, demostra el grau de compromís i l'interès col·lectiu per Sant Adrià i pel seu futur.

Hem iniciat una campanya de sensibilització per millorar la neteja de la nostra ciutat amb el lema «Així, m’agrada!». Hem volgut incidir en dos aspectes que hem de millorar: la recollida selectiva i els voluminosos i trastos vells.

Hi ha dies de recollida per als voluminosos, als barris del marge dret de Sant Adrià els dilluns i als barris del  marge esquerre els dimecres. En tots dos casos es poden portar aquests voluminosos a partir de les  20 h d'aquests dies de recollida. Tenir un municipi més net no és només qüestió de posar-hi més recursos, cosa que hem fet (hem augmentat en 500.000 euros la nova contracta), sinó  que és qüestió de civisme, perquè la ciutat, els carrers i places són de tots, és també casa nostra.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha inclòs el projecte de millora del carrer Guipúscoa, amb la incorporació d’un carril bici, entre els projectes de mobilitat que subvencionarà. Amb aquest projecte la nostra ciutat es connectarà a la xarxa de carril bici de Barcelona també pel carrer Guipúscoa. Cal felicitar l’Àrea de Territori de l’Ajuntament que ha treballat des de fa temps amb l’AMB perquè això pugui ser una realitat. Ara falta acabar de materialitzar el projecte.

En un altre àmbit vull dir-vos que hem incorporat al Programa d’Iniciació Esportiva a les Escoles el karate, per a nens i nenes de 6 a 11 anys. L’esport sempre ha estat per a nosaltres un factor de millora personal i de cohesió social.

Per últim vull desitjar-vos unes bones festes de Nadal i un venturós any 2019. Que l’any nou ens porti RESPECTE, TOLERÀNCIA, BONA CONVIVÈNCIA I PROGRÉS.