Carta als veïns de juny

Carta als veïns de juny

Imatge virtual de la Rambleta

Fa pocs dies vam poder donar dues bones notícies: la implantació a Sant Adrià d’un gran hotel, el Hard Rock Hotel, amb més de 500 habitacions, i un apartament-hotel a la Mina amb més de 300 habitacions/apartaments. Són bones notícies perquè indiquen que Sant Adrià té potencial. És una ciutat amb una situació estratègica molt bona, una ciutat molt ben comunicada amb transport públic, amb espais naturals recuperats (riu i platges) i amb un espai públic de gran qualitat. Aquest potencial és el que ha atret aquestes grans inversions. No creieu que si tot fos un desastre (com alguns ens volen fer creure) aquestes inversions no haurien vingut?

És una notícia molt bona perquè suposarà la creació de llocs de treball per a persones de Sant Adrià. Amb els promotors del Hard Rock Hotel hem signat un conveni en aquest sentit i, amb l’apartament-hotel, ho farem properament.

A Sant Adrià hem de fugir dels discursos catastrofistes, aquells que diuen que tot és un desastre. Això no vol dir tancar els ulls a la realitat i defugir la recerca de solucions als problemes; al contrari, hem de ser insistents i persistents en la recerca d’aquestes solucions. Perquè Sant Adrià té moltes coses bones, moltes entitats molt actives i molts ciutadans i ciutadanes que treballen molt bé.

Quan llegiu aquestes ratlles ja haurà començat la remodelació de la Rambleta, un espai emblemàtic i històric de la nostra ciutat. La redacció del projecte es va fer amb la participació d’uns 200 veïns i veïnes (els que van voler-hi participar). Aquesta participació veïnal va suposar el canvi total de la proposta inicial.

S’inicia doncs la recuperació d’un espai per a l’ús exclusivament de la ciutadania, amb voreres més amples davant dels habitatges, amb la pacificació del trànsit i una millora de l’accés des dels carrers Velázquez i Barraquer.

Així mateix ja ha acabat l’obra del carrer Barcelona i estan a punt de finalitzar les obres del carrer Major.

Per acabar, vull dir-vos que el curs vinent l’Institut Manuel Vázquez Montalbán començarà un grau superior d’Informàtica (DAW) i l’Institut-Escola de la Mina un grau superior de Transport i Logística (formació dual amb l’empresa Sertrans).


Joan Callau Bartolí. Alcalde de Sant Adrià de Besòs