Carta als veïns de novembre

Un dels aspectes positius, dels molts que té haver recuperat el riu Besòs, és que ens ha permès desenvolupar un seguit d’activitats d’EDUCACIÓ AMBIENTAL. Aquestes activitats han arribat, durant el 2017, a 4.787 persones, de les quals 2.528 hi han participat a través dels centres educatius i 2.259 han estat públic en general. En aquest sentit, la programació de la Jugatecambiental , que s’ha consolidat com una activitat d’èxit a la nostra ciutat, n’és un bon exemple.
Carta als veïns de novembre

Activitats d'educació ambiental

A partir de la recuperació del nostre riu fem que millori també el respecte i la cura envers la natura. En el cas del parc fluvial i dels parcs urbans que l’envolten s’hi han observat 230 espècies d’ocells i 6 espècies de peixos: anguila, bagra, llissa llobarrera, carpa, gambúsia i llopet italià. També s’han posat nius artificials: 25 de falciots, 12 de ratpenats i 32 d’altres ocells, que s’han de sumar a les dues colònies d’orenetes cuablanca que hi ha a Sant Adrià, amb 161 nius a l’Ajuntament i 39 en un edifici del carrer de Jovellanos.

És innegable que a Sant Adrià hem millorat molt el nostre medi ambient i, amb aquest, ha anat millorant  la qualitat de vida de la nostra ciutadania. Avui dia comptem amb 502.000 metres quadrats de zones verdes, 60.000 metres quadrats de platges i 15.000 metres quadrats de cobertes verdes en edificis.

Un altre aspecte que ha sigut i és central en la nostra gestió és la creació d’ocupació, ja que tenir feina  és un dels pilars per a la construcció d’una societat més equilibrada, on cada ciutadà pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Per això, durant aquest mandat (fins al juny del 2018) hem destinat 5.125.453 euros a les polítiques de foment de l’ocupació.

Amb programes com: Suport a la contractació, amb 44 contractes en empreses; Suport a l’autoocupació, amb 17 emprenedors a qui hem ajudat; plans d’ocupació, amb 261 persones contractades (comptant les previstes per al 2018); programes per a joves, amb 88 contractes; Treball als barris, amb 27 contractes, o Programa municipal de millora sociolaboral, amb 184 contractes.

Aquests dos àmbits són una mostra de quines són i han estat les nostres preocupacions i prioritats en les polítiques municipals: aquelles que milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià, a l’entorn de la justícia social, el foment de l’ocupació i el medi ambient.