Carta als veïns de novembre

Alguns ciutadans em diuen que, bé per mitjà dels escrits del Viure (“Carta als veïns”) o per les xarxes socials, només em dedico a destacar les coses bones que té Sant Adrià i que no parlo sobre altres realitats.
Carta als veïns de novembre

Av. Catalunya / Av. de les Corts Catalanes

Com a alcalde soc conscient i coneixedor dels problemes que té la nostra ciutat i dedico una gran part del meu temps (del nostre temps com a equip de govern) a intentar resoldre’ls. Heu d’haver vist que en pocs mesos hem anat, tots els grups municipals, a la Conselleria d’Interior i al Parlament de Catalunya. També que gran part dels recursos municipals es destinen a lluitar contra l’exclusió social i a fomentar l’ocupació.

Si destaco els aspectes positius de Sant Adrià és, en primer lloc, perquè en té, i molts. En segon lloc, perquè col·lectivament no hem de caure en un estat d’ànim negatiu (tot i que tampoc hem de caure en un estat d’ànim irreflexiu i frívol i dir que tot és perfecte).

D’aquests aspectes positius en voldria destacar dos: l’esport i la mobilitat.

L’esport a Sant Adrià ha estat, i és, un factor de cohesió ciutadana i d’integració social (a part d’afavorir la salut, la companyonia i la competitivitat ben entesa). Tenim un munt de clubs esportius, molt diversos, que són referents en el seu àmbit, ja que aconsegueixen èxits molt notables en les competicions, ja siguin esports majoritaris o minoritaris (dels quals també tenim una bona representació). Aquests clubs funcionen per l’esforç desinteressat dels directius i dels pares i mares. L’esport ha de ser un vector d’excel·lència de la nostra ciutat, un referent de la pràctica i de la promoció esportiva, alhora que també és un pol d’atracció.

La mobilitat és un àmbit que hem treballat al llarg del temps, de forma silenciosa, però que al final ha donat el resultat de tenir una ciutat amb una comunicació cap a l’exterior molt bona: tenim metro, tren, tramvia i també autobusos de les noves línies ortogonals que travessen Barcelona. Tenim una bona comunicació interior: ponts sobre el riu, autobusos i tramvia. A més a més, tenim una ciutat molt accessible perquè hem treballat en cada projecte urbanístic per eliminar les barreres arquitectòniques.

Aquesta és una de les nostres potencialitats que hem d’aprofitar per aconseguir un desenvolupament òptim de Sant Adrià: desenvolupament econòmic, urbà i humà.