Carta als veïns de setembre

Carta als veïns de setembre

Vista panoràmica del barri de la Mina

Amb els portaveus de tots els grups municipals i el regidor de la Policia Local, vam anar a una reunió amb el director general de la Policia i amb el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra. Hi vam anar a exposar, un cop més, la greu, insostenible i injusta situació en què viuen la immensa majoria dels ciutadans de la Mina, per culpa de l’enorme volum de venda i consum de droga que es pateix al barri.

Hi vam anar a exigir una immediata actuació dels Mossos per recuperar, en primer lloc, l’espai públic. Espai que ara no és ni dels ciutadans del barri ni de la ciutat. Vam expressar que no ens resignem a ser el gran punt de concentració de venda i consum de droga de l’àrea metropolitana.

El director general dels Mossos es va comprometre a destinar-hi dues furgonetes de la BRIMO (Brigada Mòbil) en cada torn de treball, sobretot tardes i nits; aquesta acció es mantindrà al llarg del temps. També vam quedar a fer una trobada a tres bandes amb l’Ajuntament de Barcelona i altres departaments de la Generalitat  per arribar a un acord sobre la seva implicació, per a millorar els serveis que hi ha al barri, i per fer un pla de xoc contra la pobresa.

Vull agrair sincerament i de tot cor a tots i cadascun dels i les portaveus dels grups municipals la seva determinació en aquesta acció conjunta que ha donat molts bons fruits i que espero que sigui l’inici de la recuperació de l’espai públic a favor de les persones treballadores del barri i de la nostra ciutat.

Parlant de la Rambleta, us voldria dir el següent:
-El projecte s’ha fet per millorar l’espai i la zona verda: la superfície tova passa del 25% actual al 50%, la superfície verda passa del 18% al 33%.
-Es va fer convidant a tot el veïnat de Sant Adrià Nord a participar-hi i les seves aportacions es van incorporar al projecte i per això va variar força del projecte inicial.
- Posteriorment, un cop vist que hi ha veïns i veïnes que han manifestat el seu desacord, hem parlat tres vegades amb ells i els tècnics han fet millores (hi haurà 271 arbres en comptes dels 241 que hi ha ara i se’n trasplantaran 133 en un espai al costat de la Catalana).

A Sant Adrià sempre hem millorat i augmentat les zones verdes: l’any 2002 teníem 228.000 metres quadrats de zones verdes i el 2017 n’eren 496.000. A més tenim 7.500 arbres, xifra per sobre de la mitjana de les ciutats catalanes.

Per acabar us vull desitjar, un any més, una Bona Festa Major. Gaudiu dels actes, de la música, de la família, dels amics i de la nostra ciutat.