Carta als veïns/es del mes de juny

Carta als veïns/es del mes de juny

Mercat Municipal

Aquest mes de maig passat ha fet un any de la posada en marxa del nou Mercat Municipal. Un any de funcionament d’un equipament modern, amb un edifici que es va seleccionar entre 40 obres espanyoles que optaven al premi europeu d’arquitectura contemporània Mies van der Rohe. L’entrada en funcionament del Mercat ha suposat tenir un equipament de referència i alhora potenciar el centre comercial de la nostra ciutat.

Aquesta centralitat quedarà reforçada amb les obres de reforma del carrer Bogatell, entre el Mercat i Pi i Margall. Està previst que comencin el 15 de juny i que acabin al cap de 3 mesos.

El nou Mercat també ens ha servit per ubicar-hi l’Oficina de Comerç, Mercats, Fires i Promoció de la Ciutat, l’objectiu de la qual és treballar per promoure i consolidar l’activitat comercial de Sant Adrià. A més a més, es treballarà per potenciar la relació dels mercats i comerços amb conceptes com salut, atenció personalitzada, sostenibilitat, consum responsable, integració

social, proximitat, etc.

El 17 de maig vaig anar a la constitució de l’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, fundada per 31 municipis i ciutats, dels quals Sant Adrià forma part. Aquesta Xarxa té com a objectiu impulsar un model socioeconòmic alternatiu i transformador que contribueixi a reduir les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la justícia social.

Pel que fa a l’àmbit cultural, cal dir que hem consolidat la participació del MhiC en les activitats de la Nit dels Museus, de manera que el nostre museu es fa visible en les accions culturals de l’Àrea Metropolitana.

Tot això posa de manifest que Sant Adrià és una ciutat dinàmica, solidària i incardinada dins l’àmbit metropolità, amb bons equipaments de referència i que treballa per fer front als problemes actuals i als reptes de futur. Això va quedar palès en l’acte dels Premis Ciutat de Sant Adrià. Els 10 premiats representaven fidelment allò que té de positiu la nostra ciutat.

En la categoria d’associacions es van premiar entitats que treballen en l’àmbit de la cultura, l’esport i el lleure, societat activa i serveis als ciutadans. Pel que fa a la resta de premiats, són persones que han destacat per la seva tasca professional o cívica, ciutadans emprenedors i bons professionals que treballen per oferir serveis de qualitat a la ciutadania. Perquè, tal com vaig dir en aquest acte, Sant Adrià no és l’abocador de Barcelona.

Sant Adrià és una ciutat dinàmica, amb moltíssimes coses positives (per molt que hi hagi gent qui digui el contrari) i és sobre aquesta base de coses positives que hem de desenvolupar el nostre potencial i construir el futur que ens permeti superar les dificultats presents.

Per acabar, vull recordar-vos que el proper 4 de juny tenim un compromís amb els afectats per l’ELA. Tenim la II CURSA PER L’ELA. Us animo a participar-hi.