Carta als veïns/es del mes de març. Viure

Al llarg d’aquests anys la nostra acció de govern ha estat adreçada a intentar minimitzar els efectes de l’atur i la crisi sobre la ciutadania de Sant Adrià. Per això hem potenciat les polítiques de justícia social, com moltes vegades us he comentat. També hem treballat per dinamitzar l’activitat econòmica, ja que l’ocupació és vital perquè els ciutadans i ciutadanes puguin desenvolupar el seu projecte de vida.

En aquest punt, darrerament hem tingut bones notícies. La primera ha estat la futura obertura del Cafè del Mar, al port. La segona ha estat la voluntat de Bershka, del grup Inditex, d’implantar la seva seu empresarial d’oficines a l’antiga fàbrica Schott Ibèrica, amb tot l’impacte positiu que representarà una activitat econòmica neta i amb valor afegit. La tercera és la implantació, al port de Sant Adrià, del més gran escape room (centre de joc d’escapada en viu) d’Europa, amb 3.000

metres quadrats i 18 jocs.

A més de ser bona notícia pel que implica de millora en l’activitat econòmica i laboral de la ciutat, ho és també perquè si empreses com aquestes vénen a instal·lar-se a Sant Adrià significa que la nostra ciutat té molts punts forts, més dels que moltes vegades sabem apreciar els mateixos adrianencs.

En un altre nivell de dinamització comercial, el cap de setmana de Carnaval hem dut a terme la Segona Ruta-Tapa, amb la participació de més bars que en la primera edició: 29. Cal felicitar-nos i felicitar els impulsors d’aquesta activitat que crec que es consolidarà amb el temps i serà un referent comarcal.

Cal destacar, també, que després d’anys d’espera han començat les obres d’urbanització de la darrera fase de la Catalana, que permetrà connectar el barri -a través d’un pont per sobre la ronda Litoral- amb la zona del Port Fòrum i possibilitarà que els diferents propietaris del sòl comencin a fer les seves promocions, ja siguin d’habitatges o comercials, i acabar així la renovació d’aquesta zona. També permetrà connectar la recollida pneumàtica d’escombraries dels habitatges actuals.

Per acabar, un parell de fets importants. Vam celebrar el Consell Escolar Municipal en una sala del Campus Besòs de la UPC: un fet simbòlic però que representa la voluntat de la ciutat i de la Universitat de treballar plegades en tots els àmbits possibles i així ho va manifestar la seva subdirectora, Gemma Fargas, que ens va acompanyar.

El president de la Generalitat va rebre una representació d’entitats del barri de la Mina al Palau de la Generalitat. Aquest fet també té una gran força simbòlica i més amb el compromís del president d’estar al costat de la ciutat per millorar el barri.

Aquest compromís li vull agrair de tot cor i ultrapassa les paraules i les declaracions d’intencions.