L'Ajuntament redueix a més de la meitat el seu deute

Durant el 2016 hem reduït el deute de 151 euros per habitant a 62 euros per habitant
L'Ajuntament redueix a més de la meitat el seu deute

Fotografia de l'Ajuntament d eSant Adrià de Besòs

Aquests dies hem conegut la dada de la reducció del deute de l'Ajuntament. Durant el 2016 hem reduït el deute de 151 euros per habitant a 62 euros per habitant. Aquesta és una molt bona notícia, fruit de la magnífica gestió  que durant molts anys hem fet de les finances municipals i que ens ha dut a ser un dels municipis menys endeutats d'Espanya. Un àmbit, el de la gestió econòmica, que llueix poc i que a diferència d'altres àmbits de gestió és poc agraït i que malauradament només es destaca quan es fa malament.

 

Per què és important tenir un deute baix?

 

En el nostre cas ens ha permès, al llarg d'aquests anys de crisi persistent, poder mantenir les prioritats que ens vàrem marcar: Augmentar els programes i serveis de les Àrees de Promoció Econòmica i Lluita contra l'Atur, Serveis Socials i Educació, ja que creiem que són els pilars (conjuntament amb la sanitat, que no és competència municipal) de la Justícia Social.

 

Com hem reduït les partides de pagament d'interessos bancaris, aquest estalvi ens ha permès poder atendre les despeses de programes i serveis d'aquestes Àrees i mantenir tots els equipaments oberts, excepte la piscina del carrer Ricart (la instal.lació del Marina-Besòs no el tanca l'Ajuntament, sinó el gestor). Una vegada vaig llegir que un ciutadà deia que això de la gestió municipal s'hauria de mesurar per com els responsables deixen, un cop acaben el seu mandat, la ciutat. Doncs bé, en aquest cas podem dir que la nostra gestió està deixant la ciutat sanejada econòmicament. No. Només, l'hem mantingut com la vàrem trobar, sinó que l'hem millorat.

 

Cal dir, també, que no ha estat i no és una feina fàcil. Hem hagut d'aguantar moments enquè altres administracions ens devien més de 4 milions d'euros en programes i obres on l'Ajuntament ho havia pagat, també, la part d'aquestes administracions. Vàrem haver de fer front a la construcció el nou Mercat Municipal, avançant el pagament (els concessionaris feien la part principal dels seus pagaments un cop acabada l'obra i, per tant, pagada per l'Ajuntament).

 

Com que no ha estat ni és una feina fàcil vull, una vegada més, fer un reconeixement públic a l'equip econòmic de l'Ajuntament pel seu bon treball.