Paraules de l'Alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau en l'acte de lliurament de la IX edició dels Premis Ciutat de Sant Adrià

En primer lloc, vull felicitar als premiats d'aquesta 9a edició dels Premis Ciutat: ASSOCIACIÓ PRO-DISMINUÏTS PSÍQUICS DE SANT ADRIÀ, CASTELLERS «ELS PASSADORS», FEDERACIÓ CATALANA D’ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES, ALDEES INFANTILS, RAIMON MATEU, EUGENI CANALS (biòleg i divulgador científic), XAVIER LARRUY (ornitòleg) , VÍCTOR JAVIER I JOSÉ MARIA SEPÚLVEDA, ANGELO SCOTTI, PEDRO GARCIA.
Paraules de l'Alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau en l'acte de lliurament de la IX edició dels Premis Ciutat de Sant Adrià

Premis Ciutat Sant Adrià 2019

Els vull felicitar perquè han rebut el reconeixement que la nostra ciutat els ha reconegut, que amb la seva activitat voluntària o professional han contribuït a fer una societat millor.

Les diverses comunitats, ja siguin els municipis o els països, són els seus ciutadans i ciutadanes, els seus valors, els seus drets i els seus deures de ciutadania, en un marc de llibertat, d'igualtat i de Justícia Social, com a ideal de construcció de la nostra societat.

Els valors i progrés material i espiritual del conjunt de la societat, de tots els seus ciutadans, depèn de l'ordenament polític, de l'ordenament legal, de la seguretat en els serveis bàsics i de poder desenvolupar, a través del treball, el propi projecte de vida.

Però una part molt important del creixement social en valors positius, en civisme i civilitat depèn de tots nosaltres, de com fem la nostra vida en comunitat, dels valors que hi apliquem, de com ens relacionem amb els nostres veïns, dels models socials que ens inspiren.

Moltes vegades aquests models els tenim al nostre voltant, a la nostra ciutat i això és el que reconeixem avui: ciutadans, associacions, entitats que, amb la seva activitat, han ajudat i ajuden a que la nostra ciutat sigui cada dia un lloc millor per a viure, ajuden a travar la xarxa ciutadana, que és la que fa forta una comunitat i van conferint a Sant Adrià una personalitat pròpia, que és la personalitat de la seva ciutadania.

Com a alcalde, he proposat donar el premi a dues persones al PEDRO GARCÍA i a l'ANGELO SCOTTI.

El Pedro, nascut a Béjar, Salamanca, ha estat Policia des del 23 anys i l'any 1997 va venir destinat a Badalona i des del 2002 a Sant Adrià, com a Inspector en cap. D'ell vull destacar la seva professionalitat en defensa de les lleis (que són lleis democràtiques) i la disposició a treballar per la nostra ciutat i pels seus ciutadans i, sobretot, la seva actitud personal d'home afable, respectuós i conciliador. S'ha jubilat aquest any i ha tingut 106 felicitacions públiques i dos Creus Blanques al mèrit policial al llarg de la seva carrera professional.

L'Angelo és el rector de la parròquia de Sant Adrià, nascut a Milà (però seguidor de la Juventus). Membre dels Barnabitas, va ser ordenat el 1964 i des del mateix any que està a Espanya. A Sant Adrià porta 29 anys, 26 com a rector de la parròquia. L'Angelo és un exemple de treball per a la comunitat, amb els més desfavorits, amb els que acaben d'arribar, amb els seus feligresos, amb la ciutat i el propi Ajuntament. L'Àngelo és una bona persona, que, per a mi, és el millor que es pot ser.

El Pedro i l'Angelo són dos exemples d'allò que és la nostra ciutat. Dues persones que vénen d'altres llocs i que ens han ajudat a fer de Sant Adrià un lloc millor.

Per acabar, voldria llegir una frase que em va enviar el pare Angelo quan li vaig demanar que em fes arribar quatre ratlles biogràfiques, perquè són un excel·lent resum de l'ideal personal i cívic al que hem d'aspirar:

«A Sant Adrià em trobo de veritat a casa i, em sembla, ben acceptat, sense excloure diferències i errors. He d'agrair al Senyor que sempre m'ha ajudat en la meva vida, amb la col·laboració de moltes persones i institucions, que m'han fet sentir bé a casa. Gràcies»

Doncs, això, gràcies a tots.

Paraules de Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs en el lliurament dels Premis Ciutat de Sant Adrià 2019