La Policia Local de Sant Adrià porta dispositius d'enregistrament (càmares personals)

Després de la seva legal autorització i d'haver estat presentat públicament, es posen oficialment en funcionament dos dispositius personals d'enregistrament de vídeo.
La Policia Local de Sant Adrià porta dispositius d'enregistrament (càmares personals)

Càmares personals de la Policia Local

Tots dos dispositius d'enregistrament són de la marca TASER, model AXON BODY, els quals s'instal·laran a l'uniforme dels agents de la Policia Local, de manera que, en cada torn, hi haurà dues patrulles en les quals un agent de cadascuna portarà una càmera.
Les càmeres són de petites dimensions, es fixen a l'uniforme i tenen un angle de visió frontal de 130º, mantenen permanent la funció de visió i només enregistren imatge i so a partir del moment que l'agent activa la funció d'enregistrament i també enregistra les imatges de 30 segons abans del moment que s'ha activat.
Especialment es promourà l'ús dels nous dispositius personals d'enregistrament en situacions que es desenvolupin als espais públics del nostre municipi. En aquest sentit només està previst l’enregistrament davant d’aquelles situacions o intervencions en l’àmbit de prevenció de la seguretat ciutadana i de policia administrativa, en els espais públics del municipi, en situacions excepcionals de risc concret per als membres de la Policia Local o terceres persones, en la seva vida o integritat corporal o danys en els béns públics.
L'ús de les càmeres personals serà de conformitat amb el que s’estableix a la resolució d'autorització de data 28 de juliol de 2016 de la Subdirecció General de Seguretat d'Interior de la Generalitat de Catalunya i el corresponent protocol d'utilització dels dispositius d'enregistrament.

arxivat sota: