La Policia Local salva vides amb el desfibril·lador extern automàtic (DEA)

La Policia Local de Sant Adrià va aconseguir reanimar a un home que havia entrat en aturada cardíaca després d'una aparatosa caiguda

La Policia Local de Sant Adrià va salvar la vida a un ciclista fa uns dies gràcies a un desfibril·lador. L'home feia esport al parc fluvial del riu Besòs quan va patir una caiguda que li va afectar internament i va derivar en una parada cardíaca. Per sort per a l'accidentat, just en aquest moment van passar pel lloc, també practicant ciclisme i fora de servei, un policia i una tècnica d'ambulància, que li van realitzar els primers auxilis, encara que sense tot l'èxit esperat.
En pocs minuts, una patrulla del cos local de policia va acudir al marge del riu i va posar a disposició el desfibril·lador extern automàtic (DEA) de què disposen. L'aparell va realitzar dues descàrregues abans que el ciclista sortís de l'aturada cardíaca. Poc més tard, els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets i van poder atendre de forma completa a l'home de 52 anys, que va salvar la vida gràcies a la ràpida arribada de la patrulla amb el desfibril·lador.
Es tracta de la segona vida, en pocs mesos, que la policia local de Sant Adrià salva gràcies al DEA, que van incorporar i van aprendre a utilitzar fa uns mesos, quan l'Ajuntament va adquirir aquests aparells per a instal·lacions esportives i diferents dependències municipals. L’altre cas, que va succeir a l’estiu, es tracta d’un home de 59  anys que va patir una parada cardíaca al Passeig de La Pollancreda i gràcies a la ràpida intervenció de la patrulla de la policia local amb el DEA va salvar la vida.