10è aniversari del Pla de transició al treball de Sant Adrià de Besòs

Preinscripció per al curs 2019-2010 del 13 al 24 de maig a l'edifici Besòs.

El Pla de transició al treball (PTT) funciona a la ciutat des del curs 2009–2010, per la qual cosa el PTT fa 10 anys que ofereix oportunitats formatives i laborals als joves de Sant Adrià.

L’existència del Pla és possible gràcies a la gestió conjunta del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El programa acull joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO i que volen continuar estudiant. També se’ls dona la oportunitat d’introduir-se al món professional amb un període de formació a empreses del municipi o de la comarca.

El Pla de transició al treball es du a terme durant un curs acadèmic, de setembre a juny. Un cop superats els diferents mòduls s’assoleixen dues certificacions: d’una banda, un certificat professional de nivell 1 dels continguts superats i, de l’altra, un certificat laboral de les hores de formació al centre de treball.

Al PTT de Sant Adrià de Besòs s’imparteix el PFI de dos perfils professionals: Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers.

El curs dona l’oportunitat de realitzar diferents activitats per al desenvolupament personal dels joves, així com activitats formatives de relació amb entitats, empreses i persones dels diferents àmbits professionals.

Aquest curs 2018-2019, els joves que cursen el programa han tingut la visita d’Oriol Mena, pilot de motociclisme participant en dues edicions del Dakar (millor rookie 2018 i millor espanyol al 2019).

També han participat en diferents projectes com Històries de vida, en què 15 alumnes han compartit experiències amb tres voluntaris d’empreses privades o freelance i han generat gestions positives davant els obstacles.

A més a més, l’alumnat ha pogut realitzar un projecte de composició amb música rap amb el raper Pau Llonch.

El proper curs 2019-2020 es tornen a oferir al municipi els PFI d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i d’Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles ubicats a l’edifici Besòs amb formació a diferents instal·lacions del municipi com el Casal de Cultura i l’Institut Escola La Mina. La data de preinscripció per al curs 2019-2010 és del 13 al 24 de maig a l'edifici Besòs.


Sant Adrià de Besòs, 8 de maig de 2019