11 d'octubre, Dia Internacional de la Nena

11 d'octubre, Dia Internacional de la Nena

Foto de la Federació Espanyola de Municipis i Provincies

Avui 11 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Nena, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la situació de les nenes arreu del món.

Malgrat els progressos normatius per tal de reconèixer i promoure la igualtat entre dones i homes que s’inicien l’any 1945, amb l’aprovació de la Carta de Nacions Unides, milions de nenes a tot el món continuen patint de forma quotidiana, algun tipus de discriminació per edat i gènere.

La pandèmia de la COVID-19 està aprofundint les desigualtats ja preexistents i posant en perill els drets i oportunitats de futur de les nenes. L'aïllament social i l’augment de les tasques derivades de la crisi sanitària ha tingut un impacte asimètric en dones i homes. Moltes dones han retornat a les feines no remunerades de l’àmbit domèstic, reforçant rols de gènere molt arrelats i consolidant dobles jornades, fet que projecta actituds i comportaments de referència per a milers de nens i nenes. Moltes víctimes de violència de gènere també s’han vist obligades a conviure més temps amb els seus agressors, incrementant tant el risc de patir violència a la llar com la tensió a la que estan sotmeses tant les dones com els fills i filles.

Per tot això, l’Ajuntament de Sant Adrià s’adhereix a la Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de la Nena que defensa la igualtat i la lluita contra qualsevol discriminació per raó d’edat i sexe.

Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de la Nena

Sant Adrià de Besòs, 11 d'octubre de 2020

arxivat sota: