Aprovat el pressupost municipal de 2021

Augmenten les partides de protecció social i de control de la pandèmia

L’equip de govern va presentar la proposta de pressupost de 2021 en la sessió plenària celebrada el passat dilluns 22 de març. El pressupost va ser aprovat amb el vot favorable del PSC, MOVEM SANT ADRIÀ, MES, SANT ADRIÀ EN COMÚ i les abstencions d’ERC i C’s.

L’ampli consens polític, fruit de la negociació i de posar els interessos de Sant Adrià per sobre de qualsevol altra consideració, farà possible una inversió econòmica extraordinària a la ciutat per impulsar la creació d’ocupació i fomentar mesures socials que ajudin a les famílies a pal·liar les conseqüències que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut en les seves vides.

El pressupost de 2021 és de 41.904.808 €, xifra que suposa un augment de 1.144.386 € (2’81% més) respecte a l’any passat. Aquest increment es concentra principalment en dos àmbits de despesa:

1.Àmbit social. Partides relacionades amb la protecció social: serveis socials d’atenció primària; família, infància i adolescència; drogodependència; dona; diversitat funcional, dependència.

2. Àmbit de control de la pandèmia. Partides de neteja en els col·legis i centres municipals per complir els protocols de prevenció i per evitar la propagació de la pandèmia així com l’adquisició d’EPIS

El superàvit permetrà millores i actuacions diverses en el municipi

Enguany, per primer cop l’Estat permet fer ús dels romanents positius. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha sanejat els seus números i a data d’avui compta amb un romanent de més de 20.000.000€. A més a més ha liquidat tot el seu deute, això vol dir que no ha de pagar interessos bancaris.

Amb l’acord dels grups municipals s’incorporarà per a l’aprovació en el ple, prop de 10.000.000 € que es destinaran a programes diversos per a la millora d’aspectes de via pública, parcs infantils, instal·lacions culturals i esportives, tractament i poda de l’arbrat, instal·lació de plaques fotovoltaiques en centre municipals, millora informàtica dels serveis municipals, renovació del parc mòbil municipal, sistemes de seguretat, calefacció dels col·legis, mobiliari públic, canvi de punts d’enllumenat. També s’invertirà en l’ampliació dels programes d’ocupació de promoció econòmica i en l’ampliació de les partides de serveis socials que la Taula de Recuperació acordi.

Inversions

Pel que fa a les inversions destaquen les següents:

  • Rehabilitació Edifici Besòs
  • Rehabilitació Can Rigalt
  • Reurbanització d’un tram de l’av. de la Platja
  • Via pedalable de la N-II
  • Remodelació passeig de la Rambleta
  • Rehabilitació Casal de la Dona (fase 2)
  • Projecte d’Administració Electrònica
  • Reurbanització c. del Carme
  • Reurbanització San Oleguer
  • Impermeabilització del pàrquing Sant Ramon de Penyafort