Berenar intergeneracional per fomentar la convivència i l’intercanvi entre joves i persones grans

El passat mes de març es va organitzar un berenar intergeneracional al Casal de Gent Gran de Sant Joan Baptista. Hi va assistir alumnat de l’Institut Manuel Vázquez Montalbán, persones grans del municipi que reben suport d’Avismón i voluntàries de la mateixa entitat, amb el suport dels Serveis Socials municipals. Unes 25 persones van gaudir d’una bona estona escoltant les experiències de les persones grans que hi participaven.

Aquesta trobada va ser una proposta d’un grup d’alumnes de 3r d’ESO i s’emmarca en el projecte Servei Comunitari del centre. La iniciativa els ha donat l’oportunitat de conèixer la Fundació Avismón-Catalunya, entitat que fa voluntariat amb persones grans del municipi.

Amb aquest Servei Comunitari es vol garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. L’Institut també permet realitzar aquest Servei Comunitari a l’Escola Catalunya, a l’Escola Pompeu, al menjador social, a l’escola bressol Bambi, a l’Ateneu de Sant Roc, a la Biblioteca de Sant Adrià o en el projecte Gimnàstica per a la gent gran, de l’Ajuntament.

L’Institut Manuel Vázquez Montalbán i la Fundació Avismón-Catalunya tenen dos projectes en comú: un projecte de sensibilització, en què un grup de nois i noies han pogut conèixer les actuacions de la Fundació i les persones grans que atenen i un altre projecte que consisteix en l’intercanvi de correspondència tradicional (cartes) entre un grup d’alumnes i persones ateses per Avismón.

Aquestes iniciatives fomenten el valor de la convivència entre generacions i creen un espai de relació entre persones d’edats molt diferents.


Sant Adrià de Besòs, 3 de maig de 2019