Col·laboració ciutadana i solidària amb les biblioteques de la ciutat

Les biblioteques de Sant Adrià de Besòs duen a terme periòdicament activitats adreçades a projectes solidaris gràcies als llibres que donen els ciutadans.

En diferents activitats, fora del recinte de les biblioteques, una part d’aquests llibres es posa a la venda pel preu simbòlic d’un euro més la voluntat. És el cas de la recaptació de 535 € destinada a projectes d’educació per a la Fundación Vicente Ferrer, dins del Saló Infantil i Juvenil Adrilàndia de 2019.

Altres accions solidàries dels últims anys han estat, per exemple, les fires de la solidaritat i la de Sant Jordi de 2016 amb la campanya de la Creu Roja per als refugiats sirians i la col·laboració amb l’estand de la UNESCO Sant Adrià per al menjador social del municipi.

L’any 2017 es van recollir aportacions per a la vacunació i nutrició dels infants de l’Equador, campanya gestionada per UNICEF dins del Saló Adrilàndia. L'Escola d'Educació Especial de Palmarín (Senegal) va ser la destinatària de Sant Jordi Solidari. Així mateix, les biblioteques van col·laborar-hi fent una projecció al MihC, dins d’un projecte adreçat a Stop Mare Mortum.

L’any 2018, els donatius recollits van ser per a Perú (projecte Bibliotecas para la Paz) que gestiona el grup És l’Hora. A la Mostra d’Entitats la col·laboració va anar adreçada a Proactiva Open Arms.

Totes aquestes accions solidàries es poden dur a terme gràcies a les persones que fan donatius de llibres a les biblioteques i a les que col·laboren fent aportacions econòmiques per ajudar altres persones.


Sant Adrià de Besòs, 24 de maig de 2019