Columnes per la igualtat de gènere

La proposta artística forma part del projecte «Bosc encantat de la C-31»

El proper dijous 14 de març, a les 11 h, es presentaran les «Columnes per la igualtat de gènere», en el marc de la programació del Dia internacional de les dones. L’acte tindrà lloc sota l’autopista, entre el c. Sant Jordi i Festa Major d’Iquique.

Les columnes, pintades per l’artista gràfica Elisenda Solà-Niubó, simbolitzen dones de diferents procedències però amb un denominador comú: la motivació i la tenacitat per tirar endavant. Cada columna porta la frase «Les dones fan moure el món» en un idioma diferent.

Durant la presentació també hi haurà una actuació de música Rap i dansa, sobre temàtica de la dona, a càrrec de l’artista Indee Styla.

«Columnes per la igualtat de gènere» és una proposta artística que forma part del «Bosc encantat», un projecte de regeneració urbana que està desenvolupant l’Ajuntament de Sant Adrià amb la col·laboració de l’associació El Generador, Art i Creació Cultural. La intervenció, que s’està duent a terme gradualment des de l’any 2016 i es preveu que finalitzi aquest 2019, té com a objectiu convertir en una galeria d’art urbà a l’aire lliure l’espai que hi ha sota l’autopista C-31 format per centenars de columnes, on té lloc cada dimarts el mercat d’encants de Sant Adrià. Hi participen artistes d’art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú pinta quatre columnes amb una temàtica lliure.

Encara que hi ha exemples d’intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de 5 metres d’alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l’art urbà.

Sant Adrià de Besòs, 13 de març de 2019

arxivat sota: