COMUNICAT IMPORTANT | Sobre la Residència Matacàs

Estimats veïns i veïnes de Sant Adrià:

Hem sabut per fonts oficials la mort de 36 ancians de la residència Matacàs, des de l’inici de la crisi (sumant morts naturals i de Coronavirus)

En primer lloc, vull transmetre el meu condol als familiars d’aquestes persones.

Encara que la gestió d’aquest centre no és municipal, des de l’Ajuntament ens hem bolcat, destinant tots els nostres recursos disponibles per cobrir necessitats.

Després que se’ns comunicara la difícil situació de la residència vam contactar amb el departament de Benestar de la Generalitat per sol·licitar ajuda urgent. Ens constava una manca de personal per nombroses baixes i des de la nostra regidoria de Serveis Socials hem ajudat a fer gestions, conjuntament amb les accions que feia la residència.

També, des de l’Ajuntament vam demanar a la UME que desinfectara el centre, hem aportat material de protecció, fet seguiment i suport diari, en tot moment coordinats amb la Gerència.

Entenem la difícil situació per la que passen la Generalitat i el Govern però seguim reiterant la necessitat d’ajuda urgent. Demanem prenguin les mesures oportunes en aquesta situació, posant a disposició més mitjans personals o la intervenció directa del centre.

Ara mateix no disposem de més informació que la que us hem dit.

Qualsevol novetat al respecte us la farem saber.

Molts ànims.

Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs.