Comunicat sobre l'ocupació dels pisos de La Mina

L’ Ajuntament de Sant Adrià vol expressar la seva preocupació per l’ocupació il·legal d’habitatges públics protegits que ha tingut lloc al barri de La Mina. Uns habitatges que estaven destinats a famílies amb pocs recursos  econòmics i al reatllotjament de veïns i veïnes d’un bloc del carrer Venus i que ara han vist truncada la possibilitat d’accedir a un habitatge digne.

Una ocupació és un acte de violència que va en contra de la llei i de la societat i les administracions han de tenir tolerància zero.

Per això, l’ Ajuntament demana al conseller d’Interior una aplicació ràpida de la llei per tal de garantir la seguretat i la tranquil·litat al barri i especialment als veïns i veïnes que pateixen directament la situació.

L’ Ajuntament considera imprescindible la coordinació i l’actuació conjunta de totes les administracions per solucionar el problema.

D’altra banda, l’alcalde, Joan Callau, i el secretari general d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat i president executiu del Consorci de la Mina, Francesc Iglesies, van expressar ahir personalment el seu suport als veïns i veïnes afectats i els van comunicar que estaran al seu costat.


Sant Adrià de Besòs, 14 de juliol de 2017