Decàleg de gènere per prevenir la violència i la discriminació al barri de la Mina


Les entitats i serveis del barri de la Mina han presentat un Decàleg de gènere que vol funcionar com a plec de pautes per a la prevenció de la violència i la discriminació. Tracta aspectes clau com ara els rols i estereotips sexistes, la diversitat de gènere i de famílies, els models de relació igualitaris, la conciliació amb coresponsabilitat o la comunicació equitativa, entre d'altres.

El Decàleg és fruit del treball en xarxa de diferents agents socials, educatius i de salut dins del pebMINA, Projecte educatiu de barri.

Campanya d'adhesió

D'altra banda, s'ha iniciat una campanya d'adhesió al Decàleg de gènere per implicar a tothom en la lluita contra la violència i la discriminació de gènere. L'adhesió està oberta a totes les entitats, associacions, centres educatius i serveis que es vulguin sumar a la promoció de la igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes: només cal contactar amb l’adreça electrònica pebmina@sant-adria.net i comprometre's a seguir les pautes recollides.

La proposta ha estat elaborada per la Comissió Educació Social i del Lleure del pebMINA i ha comptat amb la col·laboració del Centre d'Informació i Orientació de la Dona (CIOD), la Fundació Surt, Veus Gitanes i la unitat especialitzada dels Mossos d'Esquadra.


Sant Adrià de Besòs, 12 de març de 2018