Dia internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

11 de febrer, una jornada per reflexionar i demanar la igualtat real i efectiva de les dones en la ciència

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l'Ajuntament de Sant Adrià dóna suport al Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència que es commemora l’11 de febrer.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar aquest dia l’any 2015 per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència. L’objectiu és eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació i trencar les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals. Per aconseguir-ho cal impulsar polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència que promoguin una major participació de les dones i les nenes i el reconeixement dels seus èxits.

En una època en què la major part dels reptes que se’ns presenten (crisi energètica, crisi mediambiental, crisi alimentària, reptes en medicina i en qualitat de vida…) depenen de la Ciència i la Tecnologia, la societat no es pot permetre prescindir del talent de la meitat de la població.

Sant Adrià de Besòs, 9 de febrer de 2018