Ecovidrio impulsarà el reciclatge de vidre a Sant Adrià de Besòs durant el Nadal

L'objectiu és conscienciar sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre durant aquesta època d'augment del consum i incrementar la taxa de reciclatge de vidre. El divendres 5 de gener tothom qui porti 3 envasos de vidre al contenidor de vidre nadalenc situat al Mercat de municipal de Sant Adrià tindrà un obsequi i podrà participar en el sorteig de diversos premis El reciclatge de vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic, ja que evita l'extracció de matèries primeres de la natura, frena el creixement dels abocadors, minimitza l'emissió de CO2 i estalvia energia

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, posa en marxa durant les Festes de Nadal la campanya de sensibilització "Després del brindis i el torró, el vidre al contenidor", per promoure el reciclatge de vidre entre la ciutadania.

La iniciativa convida a tots els habitants i visitants de la ciutat a reciclar els residus d'envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu del consum de productes envasats en vidre i, per tant, de la generació de residus d'envasos de vidre.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio col·locarà un contenidor decorat amb motius nadalencs des dels dies previs a Nadal i durant totes les festes als voltants del mercat de Sant Adrià. A més, es col·locaran cartells i es repartiran fullets informatius a les parades del mercat, amb diferents missatges sobre el reciclatge de vidre.
Com a part de la campanya, es farà una crida a la participació ciutadana mitjançant una acció el divendres 5 de gener al matí, en la qual una parella d’informadors ambientals serà present a la zona per fer tasques d'informació i sensibilització. Durant aquesta jornada, tothom qui porti 3 envasos de vidre tindrà un obsequi i entrarà al sorteig de 10 miniglús i un val de 100 € per bescanviar en compres a les parades del mercat.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació, s'estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

Dades de reciclatge de vidre a Catalunya

Segons les últimes dades oficials de 2016, els catalans van reciclar un total de 143.120 tones d'envasos de vidre, el que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 19 quilograms d'aquest material, que equival a 73 envasos de vidre.

Catalunya compta amb una mitjana de 207 habitants per contenidor, un parc total de 36.400 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats a tot el territori.

Dades de reciclatge de vidre a Sant Adrià de Besòs

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2016, els ciutadans de Sant Adrià de Besòs van reciclar un total de 386 tones de residus d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 10,6 quilograms de vidre, uns 40 envasos de vidre per persona.

Respecte a la taxa de contenerització, Sant Adrià compta actualment amb un total de 115 contenidors per als residus d’envasos de vidre, i amb una mitjana de 317 habitants per contenidor. Per aquest any 2018, hi ha un augment previst de 124 unitats, per la qual cosa es reduirà la ratio a 290 habitants per contenidor.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seva posterior comercialització.

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.
En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seva aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.


Sant Adrià de Besòs, 28 de desembre de 2017