El llibre “L’ evolució històrica de l’associacionisme a Sant Adrià”, disponible a la web municipal

Fins al 31 de desembre els lectors podran fer-hi les seves aportacions a través del c/e pciutadana@sant-adria.net
El llibre “L’ evolució històrica de l’associacionisme a Sant Adrià”, disponible a la web municipal

Presentació del llibre el passat mes de setembre

El passat mes de setembre es va presentar el llibre "L’evolució històrica de l’associacionisme a Sant Adrià", escrit per Josep Martí Masferrer, sociòleg i assessor de les entitats adrianenques durant més de 15 anys.

El llibre vol deixar constància del paper clau de la societat civil, i en concret de les entitats, en l’evolució territorial i social de la ciutat. La història associativa de Sant Adrià des de finals del segle XIX fins a l’actualitat és el tema central d’aquest treball que, amb anècdotes divertides i curioses, narra les dificultats amb què els associats es trobaven per tirar endavant les seves finalitats, les relacions amb les diferents administracions i els problemes interns. La lectura del llibre descobreix la tasca de moltes persones que, a través de les associacions, han aconseguit canviar les condicions de vida, donar empenta a la cultura, a l’esport, a les tradicions, a l’educació, a la salut... i per tant, han aconseguit millorar la societat.

Cal posar en relleu que la redacció del llibre ha implicat una tasca laboriosa fent entrevistes personals i recerca documental. Algunes dades han estat difícils de trobar i contrastar, per la qual cosa el llibre encara no s’ha editat en paper, però es posa a disposició dels lectors en versió PDF en aquesta web municipal a l’espera de les aportacions que hi puguin fer els lectors. Fins al 31 de desembre, tothom que vulgui podrà enviar noves dades o precisar les que ja hi apareixen per mitjà del correu electrònic pciutadana@sant-adria.net.

Sant Adrià de Besòs, 9 d'octubre de 2017