Els artistes Zosen i Mina Hamada presenten el seu treball en el projecte El bosc de les columnes

Divendres 16 de març, a les 13.30 h
Els artistes Zosen i Mina Hamada presenten el seu treball en el projecte El bosc de les columnes

Els artistes fent un dels seus murals (La Llagosta. Barcelona) . Foto: Germán Rigol

Els dos artistes visuals de trajectòria internacional han començat aquesta setmana a pintar les 9 columnes més grans de l’ espai que hi ha sota l’autopista C-31. El proper divendres 16 de març, a les 13.30 h, presentaran la seva obra a l’av.de Catalunya sota l’autopista. Els acompanyarà l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau.

Els repertori artístic de l’argentí Zosen i la japonesa Mina Hamada, que col·laboren des de l’any 2011,  abasta murals arreu del món; pintures sobre tela que s’han exhibit en galeries  i institucions d’Amèrica Llatina, Estats Units, Europa i Àsia; il·lustració; serigrafia i autoedició de llibres. Zosen ha crescut com artista a Sant Adrià i l’àrea metropolitana de Barcelona i forma part de l’escena de graffiti de Barcelona des de principis dels 90.

Un projecte únic al món per la seva dimensió

El bosc de les columnes és un projecte de regeneració urbana que està desenvolupant l’Ajuntament de Sant Adrià amb la col·laboració de l’associació El Generador, Art i Creació Cultural. El projecte, que s’està duent a terme gradualment des de l’any 2016 i es preveu que finalitzi el 2019, té com a objectiu convertir en una galeria d’art urbà a l’aire lliure l’espai que hi ha sota l’autopista C-31 format per centenars de columnes, on té lloc cada dimarts el mercat d’encants de Sant Adrià.

Aquesta iniciativa forma part de l’HOP, Trobades de Dansa i Cultura Urbana (http://elgenerador.org/), una plataforma cultural de suport a la dansa i la cultura urbana que desenvolupa una programació anual en diferents municipis de l’àrea metropolitana. Hi participen artistes d’art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú pinta quatre columnes amb una temàtica lliure. Fins ara, amb l’aportació de Zosen i Mina Hamada, hi han participat 27 artistes que han intervingut en unes cent columnes i que ja han començat a transformar un entorn gris i fosc en un espai ple de color.

En El bosc de les columnes el grafit és l’expressió artística que contribueix a recuperar un espai degradat. Però també canvia positivament la percepció que els ciutadans tenen d’aquest espai i, per tant, enforteix la identitat social i afavoreix la cohesió de la comunitat.

Encara que hi ha exemples d’intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de cinc metres d’alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l’art urbà.

Sant Adrià de Besòs, 13 de març de 2018