Inauguració de la plaça de Maria Àngels Rosell Simplicio

Divendres 9 de març, a les 13.30 h, davant del CAP de la Mina
Inauguració de la plaça de Maria Àngels Rosell Simplicio

Foto: desdelamina.net

Divendres 9 de març tindrà lloc la inauguració de la plaça de Maria Àngels Rosell Simplicio, davant del CAP de la Mina, a les 13.30 h.

Maria Àngels Rosell, que va morir al maig de 2016,  va ser la fundadora de l'escola bressol Belendai del Camp de la Bota, destinada als fills i filles de dones gitanes. L'any 1983 es va convertir en regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Adrià i va impulsar el Casal de la Dona, un dels primers serveis d'atenció a les dones de Catalunya. Quan va deixar l'Ajuntament va continuar treballant a la Mina, on l'any 2001 va fundar l'Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l'objectiu de promoure la transformació del barri a través de la participació de les dones. Va col·laborar activament en la plataforma d'entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. L'any 2010 el president de la Generalitat li va lliurar la medalla al treball Francesc Macià.

Aquesta inauguració forma part del projecte Carrers amb noms de dones que l’Ajuntament va posar en marxa fa setze anys amb l’objectiu de fer visible el paper que les dones han dut i duen a terme en els diferents àmbits de la societat. Des de l’any 2002 s’inauguren un o dos espais o carrers amb nom de dona o amb el nom d’una associació de dones a la ciutat. Fins ara s’han s’han inaugurat els següents espais: Anne Frank, Benazir Butho, Carmen Amaya, Clara de Campoamor, Dolores Ibarruri, Dones de Negre, Elisabeth Eidenbenz, Flora Tristán, Francesca Bonnemaison, Frederica Montseny, Frida Khalo, Lola Anglada, Madres de la Plaza de Mayo, Margarida Xirgu, Maria Aurelia Capmany, Maria Mercè Marçal, Marta Mata, Maruja Mallo, Matilde Escuder, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Neus Català, Rosa Sensat, Rosalia de Castro, Safo, i Teresa de Calcuta.

Sant Adrià de Besòs, 8 de febrer de 2018