L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs segueix amb preocupació les greus conseqüències mediambientals del greu incendi d’una planta de reciclatge de dissolvents a Montornès del Vallès.

Ahir es va produir un incendi de grans dimensions en una indústria a Montornès del Vallès, afectant severament la flora i la fauna del riu Besòs i també la desembocadura i les platges.

El primer que calia fer era protegir la població, en el nostre cas, tancant l’accés al Parc Fluvial i prevenint que en cap cas es faci servir l'aigua del riu. Des de l’Ajuntament volem agrair la magnífica tasca de tots els equips d’emergència que han treballat de forma molt professional. En segon lloc ens hem de coordinar tots els Ajuntaments de la conca del Besòs, del Consorci Besòs Tordera i de la Diputació de Barcelona amb la Xarxa de Parcs Naturals per tal de recuperar la fauna i flora tornant a garantir la màxima qualitat de l’aigua. Demanarem a la Generalitat totes les explicacions oportunes així com que depuri totes les responsabilitats. Demanem també la màxima celeritat de les administracions competents per tal que ens informin de les conseqüències reals d’aquest desastre. Un dia trist pel nostre riu que tant ha costat de recuperar. Seguirem amb atenció totes les notícies i demanem a tota la població que en tot moment segueixi les instruccions dels equips d’emergència, vigilants del riu i dels panells informatius del riu.

Equip de Govern.
12 de Desembre de 2019.

arxivat sota: