L’ Escola d’Oportunitats, una aposta pel retorn dels joves al sistema educatiu

En aquest curs han participat 31 alumnes

L’Escola d’Oportunitats és un projecte que es va iniciar l’any 2018 com a prova pilot. L’experiència va ser molt bona i aquest curs 2018-2019 s’ha dut a terme un cicle escolar sencer -finançat per l’AMB, la diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs- que ha consolidat el projecte.

L’abandó escolar prematur és un problema al que el projecte d’Escola d’Oportunitats vol donar resposta. La finalitat d’aquest servei municipal és acollir a joves de 16 a 21 anys, que han deixat els estudis abans de temps. L’equip de l’Escola tracta de conèixer la seva trajectòria i, d’acord amb les seves capacitats i necessitats dibuixar un itinerari personalitzat, amb l’objectiu de retornar als joves als estudis reglats i, si no és possible, fer de pont per incorporar-los al món laboral amb les eines necessàries.

En aquest curs han participat 31 alumnes que han rebut una formació tècnica de vendes, esports o mecànica amb estades a empreses. També han treballat les competències personals i habilitats socials vinculades al desenvolupament del seu projecte de vida, i han rebut formació en àmbits més acadèmics.

A més a més un grup de 29 joves han estat vinculats a l’espai de reforç acadèmic, que ha vetllat per donar suport a joves que han de preparar proves d’accés a Cicles Formatius o bé que estan cursant formació post obligatòria i necessiten suport per evitar l’abandó escolar.

L’Escola d’Oportunitats és una iniciativa impulsada per la taula de joventut de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en la que treballen conjuntament les àrees de Serveis Socials, Promoció Econòmica, Esports, Joventut i Educació. Tots plegats vetllen pel bon funcionament del servei i sumen forces, mirades i recursos per tal de poder oferir una acció transversal i transformadora.

Les oportunitats educatives no sorgeixen del no res. Cal obrir portes per tal que els joves descobreixin les seves capacitats i les possibilitats que ofereix el món formatiu i laboral per anar triant el seu camí. Acompanyar: aquest és el repte de l’Escola.


Sant Adrià de Besòs, 31 de maig de 2019