Ja està disponible la Xarxa de Recursos Laborals

Aquesta eina integra tots els recursos relacionats amb l’orientació i la inserció laboral del territori i els posa a l’abast de la població i dels professionals del municipi


La Xarxa de Recursos Laborals que gestiona la Mesa d’inclusió ja es pot consultar de manera senzilla a l’adreça http://www.sant-adria.net/mesa-inclusio/mesa-dinclusio/xarxa-de-recursos-laborals. Aquesta xarxa és una eina que vol donar a conèixer totes les accions relacionades amb l’orientació i la inserció laboral que estan a l’abast de la població del municipi i donar visibilitat als actors (entitats, administracions, etc.) que les desenvolupen.

Compta amb diferents elements: un calendari, un directori i un mapa. En el calendari s’incorporen les accions - cursos de formació, projectes i xerrades- que es desenvolupen a la ciutat, amb la temporalització corresponent i les dades de contacte de l’entitat o administració responsable; el directori recull tots els agents que treballen per millorar la inserció laboral al municipi, amb les dades de contacte, la web i els principals camps d’actuació, i un mapa, annex al directori, que permet veure d’una manera ràpida la localització d’aquests agents.

La Xarxa és un espai on s’integraran tots els recursos laborals que fins ara estaven dispersos, per la qual cosa afavorirà que els professionals treballin de manera més eficient i que els ciutadans i ciutadanes coneguin les possibilitats existents per millorar la seva ocupabilitat.

La idea de crear-la sorgeix de les Jornades de Recursos Laborals a Sant Adrià de Besòs: Experiències per a l’Orientació i Inserció Laboral, que es van celebrar el passat mes de febrer. Aquestes jornades, organitzades per les àrees de Promoció Econòmica i Serveis Socials, amb la col·laboració de la Mesa d’Inclusió, van reunir  tots els actors que duen a terme accions d’orientació i inserció laboral al territori i que, per tant, comparteixen el propòsit de millorar l’ocupabilitat de la població. Hi van participar més de trenta professionals de dinou entitats diferents.

Els objectius de les jornades eren, d’una banda, que les persones participants poguessin donar a conèixer les accions que desenvolupen al territori i compartir les dificultats de la feina diària i, d’altra banda, analitzar la possibilitat de crear instruments de comunicació i coordinació.

Sant Adrià de Besòs, 15 de juny de 2018

arxivat sota: