La Mina tindrà una plaça amb el nom de Maria Àngels Rosell

El Consell Municipal de les Dones va fer la proposta en homenatge a la seva lluita per la igualtat i la justícia social

En el darrer ple de 25 de juliol es va aprovar la proposta del Consell Municipal de les Dones de donar el nom de Maria Àngels Rosell a la plaça de davant del futur Cap de la Mina.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte “Carrers amb noms de dona” que es va iniciar fa 15 anys amb l’objectiu d’augmentar la presència dels noms de dones, que han fet aportacions importants a la nostra societat, en els carrers, places i espais públics de la ciutat, i que moltes vegades queden invisibilitzades o no són prou reconegudes.

Maria Àngels Rosell, que va morir el passat mes de maig, va ser una dona molt vinculada a Sant Adrià i compromesa fins al final en la lluita per un món més just i igualitari. L’any 1967 va anar a fer de voluntària a la Maternitat de Barcelona i va denunciar la situació que patien els infants; posteriorment va crear l’ escola bressol Belenday al Camp de la Bota per als fills i filles de dones gitanes; l’any 1983 va entrar en política i com a regidora de Serveis Socials va impulsar el Casal de la Dona, que juntament amb el de Barcelona i l’Hospitalet, va ser un dels primers serveis d’atenció a les dones de Catalunya. Quan va deixar l’Ajuntament va continuar treballant en el barri de la Mina. L’any 2001 va fundar l’Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l’objectiu de promoure la transformació d’aquest indret a través de la promoció de l’autoestima i l’ajuda mútua entre les dones del barri. Va participar activament en la Plataforma d’entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. L’any 2010 el president de la Generalitat li va lliurar la Medalla al Treball Francesc Macià.

Sant Adrià de Besòs, 2 d’agost de 2016

arxivat sota: