La nova Rambleta tindrà més zona verda

La superfície verda de l’actual Rambleta és de 2.543 m2 (15%) i amb el nou projecte s’ampliarà a 5.663m2 (33%)

Durant la redacció del projecte de remodelació del passeig de la Rambleta, l’any 2017, es va fer un recompte del nombre d’arbres existents i se’n van comptabilitzar 255 . En el moment de començar les obres, el passat mes de juny d’enguany, es va fer una nova valoració de la vegetació, ja que des de que s'aprova el projecte fins que es duen a terme les obres pot haver-hi una variació de l'arbrat (baixes per mort, baixes per malalties...).

Després d’escoltar les peticions dels veïns i veïnes durant les darreres setmanes, i malgrat que el projecte de la Rambleta va ser fruit d’un procés informatiu en el que es van incloure els suggeriments dels ciutadans, s’ha tornat a estudiar la proposta amb l’objectiu de respondre a les noves demandes i conservar el màxim nombre d’arbres. Així, es mantindran 106 arbres existents que se sumaran als 165 nous que inclou el projecte, i el resultat serà que el nou passeig tindrà un total de 271 arbres. A més a més, hi haurà més de 100 m2 de plantes arbustives i una gran superfície de prat verd que completaran la massa verda de la Rambleta.

D’altra banda, els 131 arbres que ara estan ubicats a la Rambleta es trasplantaran a un altre indret del municipi (enfront de la Rambleta, al marge dret del riu Besòs).

La superfície verda de l’actual passeig és de 2.543 m2 (15%) i amb el nou projecte augmentarà a 5.663 m2 (33%).

Sant Adrià de Besòs, 23 de juliol de 2019