La sala de la Biblioteca Sant Adrià estrena nom

Avui a les 18.30 h tindrà lloc l’acte protocol·lari pel qual aquest espai passarà a denominar-se Neus Bouza, com a homenatge a les persones afusellades al Camp de la Bota

Aquest dilluns, en el marc dels actes de Festa Major s’inaugura la sala Neus Bouza a la Biblioteca Sant Adrià (pl. de Guillermo Vidaña, s/n). Aquest espai estrena denominació, a proposta del Consell Municipal de les Dones, i ret homenatge a aquesta obrera tèxtil, una de les 1.700 persones represaliades i executades al Camp de la Bota de Sant Adrià durant el règim franquista.

A l’acte hi assistiran l’alcalde, Joan Callau, i la regidora presidenta del Consell Municipal de les Dones, Irene Aldabert.

Posteriorment tindrà lloc un videofòrum amb la projecció de la pel·lícula La voz dormida.

L’ acte forma part del projecte “Carrers amb noms de dona” que la Regidoria de Polítiques d’Igualtat va impulsar fa 12 anys, amb l’objectiu de visibilitzar l’important paper que les dones han tingut al llarg de la història, tant en l’àmbit social, polític, cultural, científic, etc. Durant aquest temps s’han inaugurat places i carrers que porten noms com ara les Dones de Negre, Madres de la Plaza de Mayo, Marie Curie, Neus Català, Frida Khalo, Dolores Ibarruri, Frederica Montseny, Teresa de Calcuta, Benazir Bhutto, Anne Frank, Elisabeth Eidenbenz, i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Donada l’absència de noms de dones vinculats a equipaments culturals, ara s’ha donat un pas denominant Neus Bouza la sala de la Biblioteca Sant Adrià.

Sant Adrià de Besòs, 9 de setembre de 2013