L'alcalde presenta la campanya "Així m'agrada"

Sensibilitzar a la ciutadania per mantenir Sant Adrià més net i per impulsar la recollida selectiva, uns dels objectius principals de la campanya.

Informadors i elements de comunicació al carrer seran alguns dels suports bàsics

L’alcalde Joan Callau, acompanyat dels regidors de via pública José Luís Martínez, de medi ambient Ruth Soto i de l’àrea d’activitats ciutadanes i civisme Juan Carlos Ramos, i del delegat de zona de l’empresa Urbaser Albert Manduley, ha presentat  les accions que inclou la campanya Així m’agrada”adreçada als veïns del municipi.

Accions de comunicació i sensibilització que aniran dirigides a tota la ciutadania per buscar la seva implicació i complicitat en la neteja dels carrers i els espais públics de la ciutat i en la millora de la recollida selectiva.

La iniciativa també inclou una campanya informativa amb els paradistes del mercat d’encants per tal de reduir el volum d’escombraries a la zona del mercat dels dimarts. 

La campanya reforça i complementa la millora integral del servei de neteja urbana que l’ajuntament ha posat en marxa en els darrers mesos. Algunes de les actuacions desenvolupades fins ara són la instal·lació de 632 contenidors nous a tota la ciutat. A més d’haver ampliat els punts de recollida i haver incrementat en un 30% els contenidors de recollida selectiva per assolir una cobertura total de totes les fraccions de residus (orgànica, vidre, paper, envasos i rebuig). Amb aquest canvi, aplicat des del mes d’abril,  s’ha aconseguit augmentar la comoditat de tots els ciutadans i ciutadanes i disminuir els desbordaments dels contenidors. 

La recollida selectiva de residus ha augmentat en un 5% respecte a les dades de recollida de l’any 2017. Cal recordar però que és important augmentar aquest percentatge, ja que Sant Adrià encara està per sota de les mitjanes europees, per això la necessitat de portar a terme aquesta campanya de sensibilització que sota el lema “Així, m’agrada!”transmetrà missatges concrets i clars, però en un to optimista i engrescador a la població.

Principals aspectes en què incidirà la campanya:

-Els carrers nets i endreçatsels papers a les papereres. Seguim incorporant comportaments cívics per fer de Sant Adrià la ciutat que volem

-Els trastos i mobles vells, els trec el dia que toca.

Dilluns, a partir de les 20 h, la Zona residencial de Monsolís, La Catalana, La Mina, Besòs i Trajana.

Dimecres, a partir de les 20 h, al barri Sant Adrià Nord, Casc Antic i Sant Joan Baptista. 

-Llenço tots els residus als contenidors corresponents

Quines accions concretes inclourà la campanya?

Alguns dels suports que s’utilitzaran durant els pròxims mesos són la instal·lació de banderoles als fanals dels carrers del municipi, anuncis a les pantalles municipals i missatges a les xarxes socials entre d’altres. A més a més, durant el període nadalenc es comptarà amb informadors i un estand amb un photocall perquè els vianants puguin fer-s’hi fotos. Aquest s’ubicarà a les zones més concorregudes de la ciutat i s’hi entregarà un fulletó informatiu.

El passat mes d’abril, al barri de la Mina, amb motiu de la renovació de contenidors, ja va comptar amb una campanya específica amb el suport d’informadors que  van aconsellar els ciutadans sobre bones pràctiques de neteja, sobre la conveniència de separar els residus i fer reciclatge i la necessitat de tenir cura del mobiliari urbà, entre d’altres aspectes. 

Sant Adrià de Besòs, 30 d’octubre de 2018