L' entorn de la plaça del Mercat donarà prioritat als vianants

El dissabte 3 de desembre es posarà en marxa un nou pla que pacificarà el trànsit durant els caps de setmana i festius i aportarà qualitat de vida als ciutadans i ciutadanes

El proper dissabte 3 de desembre començarà a funcionar els caps de setmana i festius a l’entorn de la plaça del Mercat una de les actuacions incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Segura (PMUS). L’ objectiu és millorar l’accessibilitat, la seguretat, la sostenibilitat i la racionalització de l’espai públic i per tant aportar qualitat de vida als ciutadans.
Aquesta actuació implicarà les següents mesures durant els caps de setmana i festius:
- A l’ av. Catalunya estarà prohibida la circulació i l’estacionament a les zones blaves.
- Als carrers limítrofs (c. de Josep Royo, Josep Pons i Miquel Servet) es prohibeix la circulació, excepte els vehicles autoritzats, i l’estacionament a les zones blaves. Sí que es permetrà l’accés als pàrquings privats i a les places de persones amb mobilitat reduïda, així com fer breus parades de càrrega i descàrrega. Per sortir dels aparcaments privats es podrà circular en el sentit contrari a l’habitual i incorporar-se al c. Ricart o Bogatell.
- L’horari de càrrega i descàrrega per als vehicles comercials serà de dilluns a dissabte, de 7 a 14 h i de 16 a 20 h, a les zones habilitades dels carrers Bogatell, Pi i Margall i Ricart.
- Habilitació de nous espais per aparcar els caps de setmana i festius. Al c. Ricart es permetrà l’aparcament nocturn tots els dies de la setmana, de dilluns a divendres de 21 a 7.30 h i els dissabtes i festius durant tot el dia. D’acord amb l’ordenança municipal, l’aparcament dels cotxes en els carrers de vianants es tolerarà fins a les 8 h del matí del dia que sigui aplicable. A partir d’aquesta hora serà motiu de sanció.
- Les bicicletes podran circular per la zona central dels carrers però la prioritat la tenen els vianants. L’Ajuntament podrà limitar o prohibir-ne l’ús puntualment en moments de molta afluència de persones.  
L' illa de vianants a l’entorn del Mercat s’emmarca dins de les actuacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Segura (PMUS) del municipi, que impulsa l’Ajuntament. El PMUS és  un document ambiciós que estableix les prioritats en matèria de mobilitat de Sant Adrià de Besòs per als propers anys, que afecta i implica tots els col·lectius ciutadans i que ha de transformar el Sant Adrià del futur. El Pla aposta per un model de mobilitat més segura, sostenible, equitativa i eficient perquè garanteixi la qualitat de vida dels ciutadans i el dinamisme econòmic de la ciutat.

Més informació

Sant Adrià de Besòs, 30 de novembre de 2016
arxivat sota: