Presentació de la samarreta de la 5a Cursa Popular per l’ELA

Inscripcions obertes fins el 18 de maig

Aquest matí s’ha presentat la samarreta de la 5a Cursa Popular per l’ELA de Sant Adrià de Besòs al Casal Dalt de la Vila.

La presentació ha anat a càrrec de Filo Cañete, alcaldessa del municipi; Jordi Sabaté Pons, youtuber i coach, afectat d’ELA; Clara Anta, filla de la impulsora de la cursa Isabel Rojas; Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls; i José Luis Blanco, president del Club La Sansi. També han assistit el regidor d'Esports, Hugo Ferrer, i diversos regidors i regidores de la corporació municipal.

Juan Carlos Unzué, exjugador i exentrenador de futbol afectat per l’ELA, que havia d’assistir a l’acte, finalment no ho ha pogut fer però ha manifestat la seva voluntat de participar en la cursa.

Filo Cañete, ha mostrat al seu orgull per estrenar el Casal amb un acte com és la presentació de la samarreta de la Cursa per l’ELA, i ha destacat la importància de donar a conèixer aquesta malaltia i sensibilitzar a la població. Ha tingut un record emotiu, com els altres participants de l’acte, per a la figura de la Isabel Rojas i un reconeixement a la seva tasca, «gràcies a ella es va posar en marxa aquesta cursa per l’ELA, vam aprendre molt de la Isabel, sobretot la importància del respecte i la dignitat per viure la malaltia».

Jordi Sabaté Pons ha explicat de manera breu i clara la malaltia i ha denunciat la manca d’ajudes públiques. Les persones afectades «no podem afrontar el cost de la malaltia i això és un delicte contra la vida, necessitem ajuda urgent». També ha reclamat l’aplicació urgent de la llei ja aprovada al Congrés que millora l’assistència als malalts d’ELA, «el temps juga en contra nostre», ha dit.

Clara Anta ha senyalat la importància de potenciar la recerca de la malaltia i apropar l' ELA a tothom, aquest és l’objectiu de la cursa que va impulsar la seva mare.

Anna Rigola ha explicat la tasca que desenvolupa la Fundació Miquel Valls, que dona suport tant a les famílies com a les persones malaltes, «una atenció multidisciplinar està comprovat que allarga l’esperança de vida dels afectats".

Finalment, José Luis Blanco, ha parlat sobre les novetats d’aquest edició, «l’organització d’una cursa adaptada, que actualment compta amb 15 participants i dues curses infantils». També ha animat a tothom a participar-hi, les inscripcions estan obertes fins el 18 de maig.

La cinquena edició de la Cursa per l’ELA tindrà lloc el diumenge 22 de maig. Enguany el límit d’inscripcions serà de 1.500 persones. 

La Cursa popular per l’ELA de Sant Adrià de Besòs té una finalitat solidària i, per això, part de la recaptació de les inscripcions anirà destinada a la Fundació Miquel Valls i a la RedELA. A les quatre edicions anteriors es van lliurar més de 13.000 € a aquestes dues entitats destinats a la recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i de les seves famílies.

Enguany es faran diverses accions benèfiques, per tal de sumar a la recaptació i també es podran fer donacions a través de la web de la cursa.

Sant Adrià de Besòs, 11 de maig de 2022

arxivat sota: