Punt Lila a la Festa Major

52 persones voluntàries van participar en la xarxa d'agents de prevenció que es va crear per a la campanya de prevenció i sensibilització contra les agressions sexistes durant la Festa

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament  va organitzar durant la Festa Major  una campanya de prevenció i sensibilització contra les agressions sexistes. Es va duu a terme una intensa campanya de comunicació, que va incloure unes falques de sensibilització que es van anar difonent durant els diferents actes festius.

Les nits de la Festa Major es va instal·lar el Punt Lila, davant la porta de l’Ajuntament. Al Punt Lila, gestionat per professionals de l’entitat Sexduación, podia adreçar-se qualsevol persona que volgués informació o que fos víctima o testimoni d’un comportament o agressió sexista. Unes 300 persones s'hi van apropar per diferents motius: demanar informació, fer consultes, etc.

També es va crear la xarxa d’agents de prevenció on van participat un total de 52 agents voluntaris que estaven identificats amb un braçalet lila, i que es van encarregar  de detectar i canalitzar cap al Punt Lila qualsevol agressió sexista.

La tasca de sensibilització i conscienciació que s’ha portat a terme amb aquest dispositiu ha estat molt satisfactòria i cal destacar, sobretot, la implicació dels adrianencs i adrianenques que han col.laborat voluntàriament i han mostrat interès per aquesta iniciativa.

Sant Adrià de Besòs, 26 de setembre de 2018