Sant Adrià s'afegeix a la campanya "Puc aprendre, puc treballar" pel Dia de l'Autisme

Agraïm la col·laboració del "Grup de suport ciutadania de Sant Adrià amb fills amb autisme" per la redacció d'aquest escrit.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va instaurar en 2007 el 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, amb l'objectiu de posar en relleu la necessitat de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i promoure la seva inclusió en tots els àmbits de la societat com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Per això, cada any des de les associacions promovem una campanya de conscienciació, per a visibilitzar la realitat del col·lectiu, les seves capacitats, prioritats i necessitats.

“PUC APRENDRE,PUC TREBALLAR”

Sota el lema “Puc aprendre. Puc treballar” aquest any 2020 volem centrar l'atenció entorn de dos eixos fonamentals per a la millora de la qualitat de vida de les persones autistes: l'accés a una educació i a una ocupació de qualitat que s'adeqüi a les capacitats, prioritats i necessitats específiques de cada persona amb TEA.

Permetre a les persones amb TEA viure satisfactòriament i de la manera més autònoma i independent possible requereix augmentar la conscienciació sobre l'autisme en la societat i promoure una millor comprensió del trastorn per a incloure i fer costat a les persones amb TEA. Això permetrà reconèixer les seves capacitats, prioritats i necessitats; crear i mantenir els serveis de suport necessaris; i promoure l'accessibilitat del col·lectiu en tots els sectors.

El compromís dels representants polítics és important per a fer efectius els drets de les persones amb TEA en aquests dos àmbits principals (educació i ocupació), agraïm l'interès i implicació de la nostra regidora Filo Cañete.

Si vols donar suport a la campanya “Puc aprendre. Puc treballar” i mostrar així el teu compromís i solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies, és molt fàcil: tan sols has de compartir en les teves xarxes socials una foto, un vídeo o un gif fent el gest de la campanya, al costat de l'etiqueta #DíaMundialAutismo.

Quin és el gest? Tan senzill com sostenir amb la mà una eina o utensili, vinculada a l'àmbit de l'educació o del treball i relacionada amb alguna de les teves habilitats o capacitats. L'objectiu d'aquest gest és mostrar que cada persona és diferent i té unes determinades fortaleses, que la societat pot i ha de fomentar per a ser cada vegada més inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

Enguany per celebrar el dia mundial de l’autisme a Sant Adrià el proper dia 2 d’abril l’Ajuntament s’ il·luminarà de color blau i així és suma a la Campanya de conscienciació i sensibilització a la ciutadania envers els necessitats i especificitats dels persones amb autisme.

Grup de suport ciutadania de Sant Adrià amb fills amb autisme

Agraïm la col·laboració del "Grup de suport ciutadania de
Sant Adrià amb fills amb autisme" per la redacció d'aquest escrit.