Un riu Besòs més sostenible

S'instal·la una arqueta per mesurar la qualitat de l'aigua
Un riu Besòs més sostenible

Foto: @besossostenible

Recentment dins el projecte PECT, on hi participen l’Ajuntament de Sant Adrià, el de Badalona, el Consorci del Besòs i la UPC s’ha instal·lat una arqueta per mesurar la qualitat de l’aigua en el riu Besòs.

L’arqueta que s’ha instal·lat consta d’una sonda multiparamètrica, que ens ajuda a saber: profunditat, temperatura, conductivitat elèctrica, pH, potencial oxidació-reducció, oxigen dissolt i terbolesa de l’aigua. Totes aquestes dades es recullen a través del sistema que conté l’arqueta i on els investigadors del CDB de la UPC poden recollir i comprovar la qualitat del riu de manera contínua.

Gràcies a aquesta tecnologia s’ha pogut determinar valors fiables de la terbolesa i la temperatura de l’aigua, la conductivitat de l’aigua del riu determinada a l’arqueta coincideix amb els resultats mesurats per l’ACA en el riu, el que dona fiabilitat al sistema instal·lat. A més, la comparació de les dades de l’arqueta amb les de la boia permet entendre la interacció entre riu i el mar i les implicacions en la qualitat del litoral.

Aquest projecte permet als ajuntaments de la zona fer del nostre riu Besós un medi més sostenible i ple de fauna i vegetació, perquè la ciutadania pugui gaudir de la Naturalesa a prop de casa.

Més informació AQUÍ

Sant Adrià de Besòs, 26 de febrer de 2021

arxivat sota: