Campanya sensibilització

Es posa en marxa la campanya "Enhorabona! Ja tens aparcament. Ara suma-hi sensibilitat"

El Consell Municipal d'Accessibilitat engega una nova campanya per tal de sensibilitzar als conductors sobre la importància d'estacionar correctament per tal de no obstaculitzar el pas de les persones amb mobilitat reduïda.

Aparcar damunt de la vorera, en un pas de vianants, o bé en un estacionament reservat per a persones amb mobilitat reduïda, és una pràctica que sota l'excusa de “només és un moment” provoca grans perjudicis a les persones amb dificultats de mobilitat. Molts cops no ens parem a pensar el què això pot implicar per una persona que va en cadira de rodes, amb bastó o crosses.

“Enhorabona! Ja tens aparcament. Ara, suma-hi sensibilitat” és el nom de la campanya, que, amb la col·laboració dels membres del Consell, associacions de veïns, agents cívics i tècnics municipals, consistirà en posar una multa simbòlica als cotxes mal aparcats per fer conscients als seus conductors del perjudici que provoquen.

La campanya es durà a terme des de principis de maig fins a finals d’any.

Malgrat cada cop s’avanci més a nivell d’accessibilitat en el disseny de la nostra ciutat (passos de vianants amb rampes, semàfors sonors, etc), només aconseguirem una ciutat plenament accessible si tots tenim actituds de civisme i respecte.