Deu anys dels clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem"

Deu anys dels clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem"

Un moment de l'acte

El dia 1 de juny es va celebrar el desè aniversari dels clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem" al Centre Cultural L'Escorxador (Badalona), amb l'assistència de l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, i la presidenta del Consell de Centre del CNL, Laia Sabater.

Joan Callau va ser l'encarregat de fer els agraïments als voluntaris i voluntàries que porten aquests grups a Badalona i a Sant Adrià -Consol Aroca i Josep M. Monferrer-, ja que gràcies a la seva dedicació i esforç moltes persones continuen millorant el seu aprenentatge de la llengua catalana mitjançant la lectura i la conversa en català.

Els clubs de lectura fàcil -que són gratuïts i oberts a tothom- estan destinats a aquelles persones adultes que per diferents motius els costa de llegir i parlar en català i que, amb la lectura i la conversa que genera, evolucionen positivament i de manera molt ràpida.

Són fruit de la col·laboració entre Òmnium Cultural al Barcelonès, el Centre de Normalització Lingüística, i les biblioteques de Badalona i de Sant Adrià. A la Biblioteca Font de la Mina es troben cada dimarts de 6 a 7 de la tarda. A la Biblioteca Sant Adrià es troben cada dilluns de 6 a 7 de la tarda.

Aquesta celebració va gaudir de l'espectacle El llibre de les bèsties, de la contacontes Assumpta Mercader, en el marc de l'Any Ramon Llull.

El mateix dia es va aprofitar per fer la cloenda del curs 2015-2016 dels cursos de català per a adults del CNL, amb diverses activitats i tallers d'entitats col·laboradores -com Ara És l'Hora-, amb què els assistents van poder provar les bitlles catalanes, l'Scrabble, l'origami, el joc "Dimonis i micacos"... i fins i tot cantar garrotins!

Els clubs van començar l'any 2006 a les biblioteques de Badalona, i es van implantar a les biblioteques de Sant Adrià de Besòs l'any 2012-2013. En aquests 10 anys, s'han llegit més de 240 llibres, s'hi han dedicat més de 1.500 hores i s'han llegit més de 240 llibres.

arxivat sota: