I Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià de Besòs 2017

I Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià de Besòs 2017

Donat l'èxit de participació dels darrers anys dels torneigs que organitza el Club d'Escacs
Sant Adrià els diumenges pel matí després de la Lliga Catalana, on aquest any s’ha jugat la
tretzena edició i la predisposició de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs de cedir-nos espai
per la seva realització, el Club d'Escacs Sant Adrià va decidir organitzar un torneig dins el
Circuït de torneigs d’estiu de la Federació Catalana d'Escacs, FCE a partir d'ara.

Aquest circuït comença a primers de maig i acaba a finals de setembre. Aquest any 2017
està format per 26 torneigs, 13 de ritme actiu d'un dia o dia i mig de durada i 13 de ritme lent
de 9 o 10 dies de durada. Te l'atractiu que a més dels premis propis de cada torneig, la
Generalitat de Catalunya reparteix 12.000 € extres en premis, tant a la classificació general
com per trams, de forma que també és un atractiu per jugadors estrangers que juguin
diversos torneigs.

Primers taulells de Jugadors del grup A del I Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià 2017

El I Obert Sant Adrià de Besòs 2017 va tenir lloc al Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor, a la Plaça Guillermo Vidaña i Aro s/n. dins el Complex Esportiu Ricart de Sant Adrià de Besòs.

El torneig s'ha jugat del 11 al 17 d’agost a les 16:30h. de la tarda, tret del diumenge 13 i del dimarts 15 d'agost, festiu, on hi havia doble ronda, començant la del matí a les 9:30h.

En ell van participar 86 jugadors: 35 al grup A i 51 al grup B, de 14 paísos diferents. Aquest
torneig de ritme lent, 90 minuts a finish més 30 segons per jugada feta des de la primera
jugada, candidat a entrar al XIV Circuït Català d’Oberts Internacionals d'Escacs d’estiu de la FCE aquest any 2017, tenia el repte de fer-se entre dos dels torneigs mes importants del circuït com són el Torneig de Badalona i el de Sants.  


El torneig s'ha jugat en dos sales del centre Cultural i Juvenil Polidor: una on jugaven els 10 del grup A i l'altra on ho feien la resta de jugadors.

Cada jugador tenia un indicador de taula amb les seves dades personals i els seus elos.

L’obert va sortir anunciat a diverses pàgines d’internet: http://www.escacssantadria.net/  www.ajedreznd.com http://www.ajedreztorneos.com/ http://escacs.cat/index.php i http://ratings.fide.com/tournament_details.phtml?event=161072 També a la de l’Ajuntament http://www.sant-adria.net/sant-adria-per-temes/esports/noticies/2017/i-open-internacional-descacs-sant-adria-de-besos
 
L'obert ha estat arbitrat per l'Àrbitre Internacional Miquel Fernández-Díaz Mascort com a àrbitre principal i els àrbitres catalans Ricard Llerins Bonet i Daniel Gómez Cortés com a adjunts. El director del torneig va ser el Miquel Tarragó Domingo.


Hem de destacar que durant tot el torneig l'esportivitat va ser màxima entre els jugadors.

El torneig s'ha dividit en dos grups segons l'elo Fide dels jugadors. Al grup A estaven els que tenien 1950 elo fide o superior, o els que ho haguessin demanat voluntàriament amb menys elo. També els que tenien menys de més 1950 elo fide però més de 2050 elo català.

Al grup A hi havia 5 Mestres Internacionals (MF), 4 Mestres Federació Internacional (MF) i 3 Mestres Catalanas (MC). El torneig va quedar mig decidit quan a la quarta ronda el MI Carlomagno Oblitas va guanyar el MI Grzegorz Nasuta al primer tauler de la competició. Pel tercer lloc hi ha haver una notable lluita que es va resoldre als desempats.

Hi havia una àmplia sala d'anàlisis a la primera planta de l'edifici per quan els jugadors acabessin les partides.

A l’entrega de premis, un cop acabat un biscolavis ofert als assistents després de la darrera ronda, es van repartir 2.510 € en 23 premis en metàl·lic i 14 trofeus.

Finalment va guanyar el torneig el MI peruà Carlomagno Oblitas, amb 7,5 punts de 9 partides, qui ja havia guanyat abans de la darrera ronda sense perdre cap partida, seguit pel MI polonès Grzegorz Nasuta amb 6,5 punts i pel MI peruà del Tres peons Filemón Cruz amb 6 punts, encapçalant un grup de cinc empatats a punts.

  Jugadors del I Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià 2017

En quart lloc va quedar el MF argentí Ariel Tokman, seguit pel MF indi Venkataraman Karthik, pel MF indi Vinay Kumar Matta, pel MI colombià Bernardo Ossa, tots amb 6 punts i pel Mi xilè Luís Rojas, amb 5,5 punts, completant els premiats en metàlic del grup A.

El millor local va ser el Maurici Tarragó Antoni amb 4,5 punts.

El millor sots-18 va ser també el MF indi Venkataraman Karthik.

La millor jugadora del grup A va ser la WMF índia Sagar Tejaswini.

El premi al jugador veterà de més de 65 anys va quedar desert.

El grup B l’ha guanyat el veterà jugador del Badalona Jordi Vives Cabau, seguit per Jaume Costa Travé del Granollers-Canovelles i per la jove jugadora índia de 9 anys Siya Sagar, els tres empatats amb 7 punts.

El millor local va ser el jugador del Club d'Escacs Sant Adrià Antonio Guerra Blanco amb 5 punts.

El millor sot-18 del grup B va ser la jugadora del Peona i peó Valentina Martos Amiguet amb 5 punts.


 Siya Sagar de 9 anys, 3ª classificada del grup B del I Obert Internacional Sant Adrià 2017 empatada  a 7 punts amb els 2 primers


 
El MI peruà Carlomagno Oblitas campió del I Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2017.

A l’entrega de premis va assistir un nombrós públic. Com a autoritats el Vice-President segon i el Director de projectes de la Federació Catalana d’Escacs, Sr. Ramón Chalmeta Ugas i Sr. Jordi Parayre i Soguero respectivament. També van estar repartint premis el President del Club d’Escacs Sant Adrià Sr. Daniel Gómez Cortés i el president honorífic Sr. Miquel Tarragó Domingo.

Des de l’organització agraïm la col.laboració de la Federació Catalana d'Escacs i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i esperem poder continuar fent el torneig en els propers anys millorant poc a poc els premis i les condicions de joc conforme augmenten també els jugadors.

noticia feta pel Club Escacs Sant Adrià

LLEGIR MÉS