A Sant Adrià, plàsticament res!

Campanya per reduir el plàstic lleuger d’un sòl ús

Donats els bons resultats i la bona acceptació que va tenir lloc la campanya «A Sant Adrià plàsticament res» de l’any 2019, s’ha cregut convenient tornar-la a repetir amb l’afegit de la vigent prohibició aquest 2021 sobre el lliurament de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres al consumidor en els punts de venda de béns o productes, excepte si són de plàstic compostable, tal i com estableix el Decret 293/2018, del 18 de maig sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel que es crea el Registre de Productors.

Aquesta campanya posa el focus sobre les bosses petites que es fan servir per les compres de fruites, verdures, carn, peix, embotits, etc. A Catalunya aquestes bosses representen aproximadament el 50% dels residus plàstics associats a les compres. A Sant Adrià, malauradament, és un residu habitual al nostre entorn. És per això, que des de l’Ajuntament volem facilitar i sensibilitzar sobre la necessitat de reducció d’aquests plàstics d’un sòl ús.

De quina forma? «A Sant Adrià, plàsticament res!» volem premiar als veïns/es que vinguin a comprar al Mercat Municipal amb materials que evitin l’ús de plàstic. Concretament per cada compra que es faci a les parades fent servir, per exemple, el carret de la compra, el cabàs i/o altres bosses de tela, malla o ràfia, es rebrà un tiquet bescanviable per una bossa reixada i reutilitzable per anar comprar fruita i verdura! S'entregaran a la recepció del Mercat, on hi hauran els agents per la sostenibilitat. La ciutadania podrà demanar un màxim de 3 bosses per dia.

Cal recordar que la campanya començarà el dia 2 de febrer. L’horari serà de les 10.30 a les 13.30h fins a exhaurir existències.