Consulta pública prèvia a l'elaboració de l'ordenança sobre restricció de trànsit per motius ambientals a Sant Adrià de Besòs

L'enquesta es podrà realitzar des del 20 de setembre a l’11 d'octubre de 2019

Accedeix a l'enquesta clicant al següent enllaç:

consultes.sant-adria.net

Les restriccions de trànsit a zones urbanes per motius ambientals i de salut són mesures que actualment s’estan duent a terme a múltiples ciutats europees per combatre la contaminació atmosfèrica.

Sant Adrià, juntament amb la ciutat de Barcelona i altres municipis, forma part del que s’anomena «Zona de Baixes Emissions (ZBE)- Rondes». En total, una àrea de 95 Km2 a on, des del 2017, s’apliquen mesures puntuals de restricció als vehicles més contaminants en cas d’episodis d’alta contaminació.

No obstant, actualment es proposa que aquestes mesures siguin permanents a partir del 2020. Aquesta mesura implica que els vehicles sense distintiu ambiental de la DGT no podran circular dins d’aquesta àrea tots els dies feiners, de dilluns a divendres, de 7 a 20 h. Estaran exempts d’aquestes mesures els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els serveis d’emergències (policia, bombers i ambulàncies) i els serveis essencials (mèdics i funeraris).

Davant d’aquesta circumstància, els municipis afectats, com és el cas de Sant Adrià, han d’aprovar les corresponents Ordenances Municipals per tirar endavant aquesta mesura dins del seu territori.

Prèviament a la redacció de l’ordenança es contempla un procés de consulta pública per saber l’opinió de la ciutadania davant d’aquesta mesura ambiental i de salut. Per això, durant les pròximes setmanes estarà disponible una petita enquesta que es podrà omplir o bé a través d’un formulari electrònic ubicat a la pàgina web de l’Ajuntament o bé, en format paper.


CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Qui hi pot participar?

Els ciutadans empadronats al municipi de Sant Adrià de Besòs i majors de 16 anys (ambdues condicions s’han de complir en data 31 d'agost de 2019).

Com s’hi pot participar?

L'enquesta es podrà realitzar des del 20 de setembre a l’11 d'octubre de 2019

Fent una única enquesta per persona:

- De manera electrònica, a la pàgina web municipal consultes.sant-adria.net

- Presencialment, dipositant l'enquesta en una de les urnes distribuïdes en diverses instal·lacions municipals durant els horaris d'obertura (consulteu la web):

  • Biblioteca de Sant Adrià de Besòs (Plaça Guillermo Vidaña i Haro, s/n)

  • Biblioteca Font de la Mina (Carrer Ponent, 1-5)

  • Oficina d’Atenció Ciutadana (plaça de la Vila, 12)

  • Centre de producció Cultural i Juvenil Polidor (Plaça Guillermo Vidaña i Haro, s/n)

  • Casal de Cultura (Carrer Mare de Déu del Carme, 22)

  • Centre Cultural Besòs (Plaça Tarradelles, s/n)

  • Casal de Gent Gran de Via Trajana (Avinguda Ferrocarril, 11-13)

- A les carpes de suport:

Carpa de la plaça de la Vila, el dia 1 d’octubre de 10 a 14 h

Carpa de la plaça 25 d'octubre, el dia 3 d’octubre de 10 a 14 h


Més informació:

Informació bàsica de la Zona de Baixes Emissions 2020

Els contaminants de l'aire dins el nostre cos