Presentació del projecte participatiu de seguiment de la barra de sorra de la desembocadura per part de l'escola Amor de Déu

Aquest dijous 31 de maig a les 18 hores al Casal de Cultura els alumnes del col·legi Amor de Déu de Sant Adrià presentaran el projecte participatiu realitzat a la desembocadura del riu Besòs en el que han treballat aquest curs 2017-18.

L’objectiu d’aquest programa és facilitar la implicació i vinculació dels centres educatius en la conservació i promoció del seu entorn més proper, de manera que es posi en valor els parcs i les platges, la desembocadura del riu, etc. a través d’un servei comunitari amb actuacions basades en el concepte d’aprenentatge servei.

En aquest curs, els alumnes de 4t d'ESO, 88 en total, van iniciar per segon any consecutiu, el projecte de recuperació i seguiment de la barra de sorra de la desembocadura, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col.laboració de l'Ajuntament i l’assessorament científic del biòleg Xavi Larruy.

La barra de sorra de la desembocadura del Besòs és un espai fràgil en procés de recuperació. Durant el mes de gener els alumnes de l’Amor de Déu van plantar espècies vegetals autòctones en aquest espai protegit, i posteriorment han fet el seguiment i observació de l’evolució de les plantes, a més de fer una enquesta entre els usuaris de l'espai per avaluar el seu grau de coneixement de la zona.

Un cop processades les dades, és el moment de fer l’exposició pública que tindrà lloc aquest dijous. L’exposició està principalment adreçada a les famílies del alumnes però està oberta a tota la ciutadania. D'aquesta manera, es vol aconseguir difondre el missatge més enllà de les aules, principalment entre el col·lectiu usuari de les platges de Sant Adrià i que, amb la seva actitud, pot contribuir al manteniment de la incipient duna de la desembocadura del Besòs perquè algun dia els corriols petits hi puguin fer niu. Accions com aquesta contribueixen a mostrar el valor ambiental del Besòs als veïns i usuaris d’aquests espais.

Aquest curs 2017-18, una altra escola del municipi ha realitzat un projecte participatiu, és el cas de l’Institut escola de Sant Adrià amb la construcció, col·locació i seguiment de caixes niu d’ocells. La presentació d’aquest projecte participatiu es farà el dilluns 11 de juny a les 13.30 hores a l’aula magna de l’Institut escola de Sant Adrià de Besòs.