Ecovidrio i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs presenten la campanya “Recicla Vidre per Elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Ecovidrio, l’entitat sense ànims de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per quart any consecutiu la campanya «Recicla vidre per Elles». Una iniciativa que té com objectiu mobilitzar a la població a reciclar els envasos de vidre, un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, l'economia circular i la lluita davant el canvi climàtic i alhora contribuir amb una important causa solidària: sumar esforços per fer front al càncer de mama.

Des d’avui i durant les dues setmanes vinents, 2 iglús roses estaran ubicats a la Plaça del Mercat d’abastaments de Sant Adrià. Els envasos que siguin recollits als contenidors seran transformats en una donació a la Fundació Sandra Ibarra, institució sense ànim de lucre que treballa en la prevenció, la investigació i noves formes de comunicació social davant del càncer. A l’actualitat, la Fundació està desenvolupant l’Escola de Vida, la primera escola de pacients i supervivents de càncer per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar en torn a la malaltia.

Amb l’objectiu de sensibilitzar a la major quantitat de ciutadans, Ecovidrio instal·larà al voltant de 340 contenidors roses en més de 80 ciutats arreu de l’Estat. A Catalunya s’uniran a la campanya 9 ciutats, entre les quals s’inclou Sant Adrià de Besòs.

Enguany com símbol de la sensibilització i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a la ocasió. Aquest contenidor de vidre d’ús domèstic es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es i els beneficis es destinaran a la Fundació Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades del reciclatge de vidre a Sant Adrià de Besòs

Segons les últimes dades de l’any 2018, els habitants de Sant Adrià de Besòs van reciclar un total de 396 tones d’envasos de vidre amb una mitjana de 10,8 kg per càpita. Respecte de la taxa de contenerització, Sant Adrià de Besòs presenta una mitjana de 225 habitants per contenidor, això vol dir un total de 163 iglús per als envasos de vidre instal·lats arran del municipi.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és la entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a l’Estat Espanyol des de l’aprovació de la Llei d’envasos i Residus d’Envasos al 1997. Va començar les seves operacions a l’any 1998 i actualment està formada per 8.000 companyes envasadores que fan possible amb la seva aportació a través del punt verd, els sistema de reciclatge del vidre.

La missió d’Ecovidrio es garantir el reciclatge d’alta qualitat a través de la gestió dels envasos dels contenidors verds, la inversió en plans i recursos destinats a incrementar el percentatge de reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria i promoure campanyes de sensibilització ciutadana, prevenció i ecodisseny d’envasos.

A les últimes dues dècades el sistema Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclat passant d’un 31,3% a l’any 2000 al 76,5%, segons estima la entitat per l’any 2018.


Per a més informació:

https://www.ecovidrio.es/conocenos/campanas/Campanhas/Sumate-al-rosa

https://www.miniglu.es/

https://fundacionsandraibarra.org/