FINALITZACIÓ DE L’AVÍS PREVENTIU PER NIVELLS MODERATS DE CONTAMINACIÓ DE L’AIRE PER PM10 (09/07/2019)

En relació amb l’avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire per partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a tot el territori, que va efectuar la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic el dia 06  de juliol de 2019, us informem que:

- Els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i actualment ja no superen el valor límit diari de 50 µg/m³.

- La previsió per al dia d’avui dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics, indica que els nivells de PM10 ja no superaran el valor límit diari de 50 µg/m³.

- La previsió meteorològica indica que tindrem un dia ennuvolat acompanyat de precipitacions generalitzades que ajudaran a netejar l’ambient, fent disminuir els nivells de PM10. Aquesta situació ve donada per una entrada d’aire fred en altura que provoca un augment de la inestabilitat atmosfèrica i que anirà retirant la massa d’aire càlid africà que ens ha afectat durant els darrers dies. Així doncs, durant les properes hores s’anirà retirant la intrusió de pols africana.

Per aquest fet, s’informa que avui, dia 09 de juliol de 2019, es dona per finalitzat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de PM10.

 

S’agraeix la col·laboració a tots els agents actuants.