Plantació popular a la nova zona acordonada de les platges del Litoral i Fòrum

Cap de setmana d'activitats a la jugatecambiental de la Platja del Litoral

Aquest cap de setmana podeu gaudir d'un seguit d'activitats, aquestes estan enmarcades en les activitats de la jugatecambiental de la platja del Litoral i del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans que organitza l'Àrea Metropolitana, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Lloc: Passeig marítim al costa de la desembocadura del riu Besòs

Horari: de les 11.30 a les 13.30h

Dissabte 24 d'octubre.

  • Dibuix naturalista

Diumenge 25 d'octubre.

  • Endinsa't en l'energia i l'aigua de casa!
  • 3a edició de l'Acció Platges Met, plantació d'espècies dunars a les noves zones acordonades de la platja del Litoral i platja del Fòrum

La 3a edició de l'Acció Platges Met, és una jornada de sensibilització ambiental conjunta, que tindrà lloc a les quatre Jugatecambientals de platges de municipis metropolitans: Sant Adrià de Besòs, Castelldefels, Gavà i Montgat. Un dels principals objectius és donar a conèixer les platges i ensenyar com protegir-les i defensar‑les davant dels diferents reptes que en condicionen la gestió diària i la preservació, com ara el canvi climàtic o la regressió del litoral. L'edició d'enguany estarà marcada per estrictes mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19: regulació d'aforament, mascareta obligatòria i gel hidroalcohòlic.

Aquesta jornada lúdica té tres objectius principals: conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral, contribuir a l'augment del civisme per part dels usuaris metropolitans i canviar la percepció social sobre les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el nostre territori. Es farà plantació de borrons i lliris de mar, entre altres espècies autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d'espècies vegetals que potencien la formació d'aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa.

Les activitats, que es faran de manera simultània, pretenen acollir públics de totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals.

L'AMB anima els participants a fer servir les xarxes socials amb els hashtags: #DefensemPlatgesAMB, #AccioPlatgesMet, #PlatgesMetropolitanes i #PlatgesAMB. L'objectiu és fer-los encara més partícips de la jornada i construir comunitat a través de la publicació de les seves experiències. Trobareu més informació al web de l'AMB.