Curs: Com fer l'estudi de mercat de la teva idea de negoci

Formació per a persones emprenedores i empresàries

El proper dilluns 26 de setembre es realitzarà el curs Com fer l’estudi de mercat de la teva idea de negoci, de 15 a 20 hores, a l’Edifici Besòs (plaça de Francesc Micheli i Jové, s/n, de Sant Adrià).

La sessió d’estudi de mercat consisteix en proporcionar una metodologia que permet recollir totes les dades necessàries per facilitar la presa de decisions. S’explica quina és la informació crítica, quines fonts d’informació estan disponibles i es realitza una anàlisi àgil, ràpida i útil, per tal de quantificar el mercat, definir els clients i així poder prendre les mesures més adequades per a determinar la viabilitat de la idea de negoci.

Els continguts que s’impartiran durant la sessió són els següents:

- Què vol dir viabilitat? Val la pena la meva idea de negoci.

- Diferents conceptes de viabilitat: econòmica, comercial, legal i social.

- Què vol dir mida del mercat? Quina és la mida crítica del mercat.

- Com la calculo?

- Els 8 mètodes per calcular la mida del mercat.

- Les fonts d’informació. On trobo la informació que necessito.

- Adreces útils d’Internet.

- L’enquesta – exemples.

- Com interpretar les dades -tabulació amb Excel-taules dinàmiques.

- Conclusions.

Aquest curs està organitzat pel servei de Suport Empresarial de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Si esteu interessats/ades i encara no esteu inscrits/es, podeu fer-lo a través del telèfon 93 462 06 25, presencialment al Servei de Suport Empresarial de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, o bé enviant un correu electrònic amb les seves dades (nom i cognoms, telèfon i adreça electrònica) a l'adreça aodl@sant-adria.net. Si teniu empresa creada, faciliteu el nom, la forma jurídica i l'activitat econòmica de la mateixa. Us informem que les places són limitades i l'assistència a la formació és gratuïta.