2021

Torna el Club de Feina amb cita prèvia.

El Club de Feina obrirà a partir del 10 de febrer.

Des del Servei d'Informació i Orientació Laboral (SIOL), us fem arribar aquesta informació.

A partir del proper 10 de febrer el Club de Feina tornarà a obrir amb cita prèvia i amb temps limitat per fer recerca de feina. Es disposarà de personal tècnic per consulta de dubtes. Si esteu interessats/ades en utilitzar l'espai, és necessari trucar als telèfons 93 462 28 74 o 93 462 06 25 o enviar un mail per fer reserva prèvia a cfeina@sant-adria.net

Nova Edició del curs de preparació de la prova Actic

Al març nova edició del curs gratuït d’informàtica bàsica Adri@tic.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament organitza una nova edició del curs Adri@tic els mesos de març, abril, maig i juny. Un curs gratuït d'informàtica on es treballaran 6 competències bàsiques que permetran a l'alumnat preparar-se per a l'obtenció d'un certificat acreditatiu en competències digitals (ACTIC) nivell bàsic.

Aquest curs, anomenat ADRI@TIC, s’adreça a usuaris, emprenedors i empreses que volen gaudir d'una autonomia i capacitat crítica envers l'ús de les noves tecnologies i cerquen augmentar els seus coneixements informàtics.

Un cop finalitzat el curs els alumnes faran la prova actic en el mateix centre. Les persones que superin satisfactòriament la prova obtindran un certificat que emet la Generalitat, que garanteix un determinat nivell (en aquest cas el nivell 1 o bàsic) de competències en TIC ( Tecnologies de la Informació i Comunicació) davant de qualsevol empresa o administració. El certificat permet doncs acreditar el coneixement informàtic, en el currículum, com ho fan el nivell C o D de català, però en aquest cas en l'àmbit informàtic.

Inscripcions obertes!

Telèfon 934622874 –smarin@sant-adria.net

Edifici Besòs (Plaça Francesc Micheli i Jove s/n)

Preguntar per Sara/ Elisabeth

PLA DE VIABILITAT EMPRESARIAL

Apunta't al projecte PLA DE VIABILITAT EMPRESARIAL.

Si estàs interessat en analitzar la viabilitat de la teva empresa i preparar-la perquè segueixi essent viable en un futur, apunta't al projecte PLA DE VIABILITAT EMPRESARIAL

A qui està dirigit:

 • Activitats empresarials amb matriu o centre de decisió a Catalunya, de fins a 249 treballadors i amb tres o menys anys d'activitat.

 • Sectors d'activitats que haguin patit les conseqüències de la Covid-19.

Es treballarà:

 • Diagnosi de la situació i viabilitat de l'empresa amb indicadors predictius.

 • Capacitació de la persona empresària amb un conjunt d'eines necessàries per a que pugui analitzar i reflexionar sobre els factors claus de canvi o transformació necessaris per a la continuïtat de l'activitat.

 • Estructuració d'un full de ruta on es defineixin les accions a executar.

 • Per aconseguir la vialitat del negoci a mitjà i llarg termini.

Inscripcions: (fins el dia 7 de març)

info@plaviabilitat.cat

934964500

El programa està 100% subvencionat

Nous formularis oferta de treball.

Borsa de treball.

La secció d’Intermediació Laboral de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, disposa d’un servei de borsa de treball per a les empreses que facilita la recerca i preselecció de candidats/es que s’ajustin al lloc de treball sol·licitat.

Us informem que si esteu interessats/es en posar una oferta de treball, disposeu dels nous formularis editables. En aquests enllaços trobareu la documentació necessària perquè el servei de borsa de treball pugui gestionar les vacants de feina de la vostra empresa.

1.Dades empresa.pdf

2.Oferta de treball.pdf

3.Full de compromís.pdf


Dades de contacte:
SIOL
Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n
Edifici Besòs
Sant Adrià de Besòs
93 462 28 74 / 93 462 06 25
borsadetreball@sant-adria.net

Participa a la XIV edició del Concurs d'idees de negoci

Concurs d'idees de negoci

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià posa en marxa el Concurs d'idees de negoci, que enguany arriba a la seva catorzena edició, atès que l’edició passada es va anul·lar amb motiu de la COVID-19.

Hi poden participar totes les persones matriculades en centres d'ensenyament de Sant Adrià que cursin 4t d'ESO, batxillerat o cicles formatius, o bé, com a excepció d’aquest any, que els hagin cursat durant el curs escolar 2019-2020, així com totes les persones d'entre 16 i 25 anys d'edat empadronades al nostre municipi.

Els projectes podran ser individuals o ser presentats per grups de fins a tres persones; en tot cas, caldrà que totes les persones acompleixin les condicions d'alguna de les vies d'accés que consten a les bases.

Pel que fa a les categories i els premis, els projectes són premiats, amb quantitats que van des dels 600 € (el primer lloc) fins als 150 (el tercer), en tres especialitats diferents (idees innovadores, idees sostenibles o solidàries i idees viables). Segueix vigent, d'altra banda, el premi als centres d'ensenyament, en funció de la quantitat i la qualitat dels projectes que el seu alumnat presenti.

Els projectes s'hauran de presentar en format paper, amb el formulari que teniu disponible a la Seu electrònica, des del 20 fins al 30 d'abril de 2021 a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada a la planta baixa de l'Ajuntament, juntament amb el model d'instància específic per al concurs que trobeu a la Seu electrònica. El lliurament dels premis tindrà lloc el proper mes de juny.

Des d'aquest moment, romanen a la vostra disposició les vies habituals de contacte, per tal de plantejar qualsevol dubte relacionat amb el concurs i el seu funcionament: per telèfon, al número 93 462 06 25, i per correu electrònic, a l'adreça emprenedoria@sant-adria.net.

Continuem reactivant el vostre comerç

Arrenca una nova edició del programa Comerç 21, organitzat per la Diputació de Barcelona i PIMEC-Comerç, que té com a objectiu donar un impuls als petits comerços, serveis i parades de mercat.

El darrer 26 d’abril es vas posar en marxa la 5a. edició d’aquest projecte, que s’adreça als comerços i serveis, així com les parades de mercat, i els ofereix suport, segons les necessitats de cada cas, per tal de millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis. Aquest servei és individualitzat i els ajuda a definir i implementar noves estratègies per al negoci. Per descomptat, el projecte s’ha anat adaptant a les necessitats de cada moment, i en aquesta edició l’enfocament té especialment present el context actual i les dificultats específiques que pateixen aquestes empreses.

El valor econòmic real d’aquest procés d’assessorament és de 2.798,34 €, però l’empresa paga només 100 €+ IVA (un cop seleccionada) gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona.

El termini per a sol·licitar la participació en el programa acaba el proper 8 de juny. El formulari d’inscripció, així com tots els detalls i condicions del programa, els trobareu en el lloc web https://www.comerc21.cat/ Mentrestant, podeu demanar més informació a les a/e info@comerc21.cat i fabregasps@diba.cat

Servei de consultoria especialitzada dirigit a persones autònomes i emprenedores

Servei de consultoria especialitzada en les àrees de Facturació, Fiscalitat i Xarxes Socials

Des de la secció empresa i emprenedoria donem continuïtat al servei de consultoria especialitzada en diverses àrees relacionades amb l'àmbit empresarial dirigit tant a persones que volen emprendre com a empreses consolidades. Aquest servei, ja iniciat l'any 2020, pretén oferir assessorament individualitzat sobre temàtiques concretes relacionades amb el negoci o projecte emprenedor tals com fiscalitat i facturació, i enguany, incorporem l'atenció individualitzada i especialitzada en l'àmbit de les xarxes socials.

Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a: empresaiemprenedoria@sant-adria.net

Formació empresarial 2021 en línia.

La propera formació empresarial programada pel 2021 dirigida a persones emprenedores, autònomes i empreses seguirà impartint-se en modalitat virtual.

Ja teniu disponible la programació de la formació empresarial del 2021 per a persones emprenedores, autònomes i empreses del territori. A causa de l'actual context sanitari està previst que aquestes accions s'imparteixin en modalitat virtual.

L’oferta que consta d'un total de 23 accions formatives obertes a tota la ciutadania del territori, s’ha dissenyat de manera conjunta i coordinada amb la resta de municipis del Barcelonès Nord (Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs).

S’han programat accions amb temàtiques molt variades per tal de conèixer les utilitats del certificat digital; saber com atraure els clients a través dels canals digitals (Youtube, Instagram, Comerç electrònic, etc.), estar al dia de les novetats dirigides a persones autònomes, conèixer diferents aspectes fiscals i laborals relacionats amb l'entorn empresarial o participar en una sessió de networking per fomentar noves relacions de negoci. Es tractaran continguts renovats i adaptats a la situació actual ocasionada pel Covid-19.

Cal fer inscripció prèvia omplint el següent formulari web: Formulari d'inscripció a la formació per a empreses i emprenedors/es i us inscriureu als cursos gratuïts organitzats per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs o bé podeu enviar un correu electrònic a l'adreça: empresaiemprenedoria@sant-adria.net.

Si voleu informació detallada de cada curs, cliqueu l'enllaç següent: Formació Empresarial PROGRAMACIÓ 2021

La formació empresarial del Barcelonès Nord, es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de Programes de suport de desenvolupament local.

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per segon any consecutiu se suma al SOS Mentoring.

SOS Mentoring és un programa d’acompanyament personalitzat i gratuït dirigit a persones autònomes i microempreses.

Davant la situació complexa que viu el teixit empresarial a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs que col·labora amb la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona, impulsa el programa de voluntariat SOS Mentoring en què les persones empresàries i directives amb experiència ajuden a les petites empreses a prendre les decisions necessàries per a afrontar les conseqüències de la crisi, tot compartint el seu coneixement empresarial.

Els propers dies 6 i 7 de setembre es realitzaran sessions informatives en línia dirigides tant a persones que tenen un petit negoci o bé són autònomes i volen rebre un acompanyament d'empresaris/àries experts, com a persones que vulguin participar com a mentors/es.

Les reunions entre beneficiaris/àries i mentors/es seran online, amb una freqüència setmanal o quinzenal i durant un període d'entre 1 i 3 mesos.

Si esteu interessats/des a assistir a les sessions informatives, podeu posar-vos en contacte amb el Servei de suport empresarial, a través del correu electrònic empresaiemprenedoria@sant-adria.net o bé trucant al 934 620 625.

Microempreses

Si tens una petita empresa i estàs en una situació de dificultat, pots participar com a beneficiari/ària: Inscriu-te a la propera sessió informativa del 6 de SETEMBRE 15.30-16.30h

Persones mentores voluntàries

Si ets empresari/ària o directiu/iva amb experiència i amb voluntat d'ajudar, pots participar com a mentor/a: Inscriu-te a la propera sessió informativa del 7 de SETEMBRE 16-17h


Més informació:  https://www.youtube.com/watch?v=S_uyCFDGqiQ


SESSIÓ INFORMATIVA: Convocatòria de subvenció a l’autoocupació

Per tal de resoldre dubtes a les persones/ens interessades, dimarts 15 de juny a les 14:00 hores tindrà lloc la segona sessió informativa telemàtica on s’explicarà el funcionament i els aspectes més importants a tenir en compte a l’hora de sol·licitar i justificar la subvenció

Amb el finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Junta de Govern Local va aprovar el darrer 19 d’octubre la convocatòria d’una línia de subvenció que pretén incentivar la inserció laboral per compte propi.

Amb el suport del Programa metropolità de suport a polítiques socials municipals 2020-2023

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc de la convocatòria del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023, el passat mes de novembre va posar en marxa una línia de subvenció econòmica directa adreçada a les persones desocupades que hagin iniciat o iniciïn una activitat econòmica, amb alta censal i alta al RETA o mutualitat alternativa, datada entre l’1 de gener de l’any 2020 i el 15 de setembre de 2021. Aquesta subvenció va dirigida tant a persones empadronades a Sant Adrià de Besòs, com a persones empadronades en d’altres municipis, però que inicien la seva activitat empresarial/professional al municipi de Sant Adrià.

Objectiu de la subvenció

L'objectiu principal del projecte és fomentar l'ocupació per compte propi de persones desocupades.

Termini

El termini de presentació de sol·licituds va començar el passat mes de novembre de 2020 i acabarà el proper 16 de Setembre de 2021.

Requisits per tal de ser persones beneficiàries dels ajuts econòmics:

- Trobar-se en situació d’atur i estar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya el dia natural anterior a l’alta del RETA o règims especials de cotització o mutualitat alternativa. Es prioritzaran els següents col·lectius:

  • Persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur.

  • Aturats/des de llarga durada.

  • Majors de 45 anys.

  • Joves de 16 a 35 anys.

  • Persones amb discapacitats.

  • Persones pertanyents a famílies amb tots els seus membres a l’atur.

  • Dones desocupades.

  • Famílies monoparentals.

  • Persones en altres situacions de vulnerabilitat.

En el cas de les persones treballadores autònomes, estar empadronades a Sant Adrià de Besòs amb una antiguitat mínima de 6 mesos, comptadors des de la data d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) o mutualitat alternativa, amb domicili social o centre de treball al municipi, o a qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si no estan empadronades a Sant Adrià de Besòs, tenir el domicili social de l'empresa o un centre de treball al municipi. En cas que la persona hagi presentat la sol·licitud d’empadronament durant el període de declaració de l’estat d’alarma, serà comptadora la data de presentació de la mateixa per tal de tenir en compte l’antiguitat exigida.

- Haver iniciat una activitat professional o empresarial, amb l’alta censal i/o IAE, i l’alta al RETA o mutualitat alternativa, datades entre l'1 de gener de 2020 i el 15 de setembre de 2021.

- No haver estat donat d’alta al RETA o en una mutualitat alternativa, per la mateixa activitat laboral en els 3 mesos immediatament anteriors a l’alta.

- No haver estat beneficiari del mateix ajut econòmic objecte d’aquesta sol·licitud en la convocatòria anterior.

- Estar en situació d'alta al RETA o en una mutualitat alternativa en el moment de presentació de la sol·licitud de subvenció.

Import i pagament de la subvenció

L'import màxim de la subvenció a concedir per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs serà de fins a 5.000 € per persona o ens sol·licitant per a les següents despeses:

a) La quota de cotització al RETA (Règim Especial de Treballadors/res Autònoms/es) o per altres règims especials de cotització, quotes de col·legis professionals o carnets professionals, fins els dotze primers mesos d’alta. Aquelles quotes de cotització no satisfetes però enteses com a cotitzades per la Tresoreria General de la Seguretat Social arran de l'impacte de l'estat d'alarma, computaran a efectes d'aquest ajut, però no constituiran una despesa subvencionable.

b) L’import de la taxa municipal de llicències d’obres per inici d’activitat (ICIO).

c) L’import de la taxa municipal per a l’obertura de l’establiment.

d) Altres taxes municipals pels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat de la ciutadania i les empreses.

e) El cost de l’informe tècnic o projecte del negoci expedit per un arquitecte/a o enginyer/a.

f) Les despeses notarials de l’escriptura pública de constitució i gestions registrals.

g) Les despeses de gestoria o assessoria jurídica, econòmica, fiscal o tècnica, per tràmits d’alta, legalització i inici de l’activitat emprenedora.

h) Les despeses de lloguer i/o domiciliació en un local industrial, comercial, oficina o parada de mercat ubicada al municipi, amb un màxim del 50% de subvenció i per un import màxim de 325 € al mes, fins a 6 mesos. En el cas que se sol·liciti subvenció per aquestes despeses, només s'acceptarà una sol·licitud per persona o ens beneficiari i local arrendat. Si la persona o ens és arrendatària de més d'un local, només es cobriran les despeses de local ubicat a Sant Adrià i si en té més d'un al municipi, les despeses del local que esdevingui el domicili social de l'empresa.

 1. Les següents despeses relacionades amb l’inici de l’activitat emprenedora, sempre que prèviament hagin estat pressupostades en el Pla empresarial:

· Primer estoc de producte, per un import màxim de 1.000 €, amb factures d'una base imposable mínima de 100 €.

· Materials de comunicació, per un import màxim de 500 €.

· Disseny de web i xarxes socials de l’empresa, per un import màxim de 500 €.

j) La formació professionalitzadora externa, sempre que no hagi estat bonificada o subvencionada per altres vies.

k) Els EPIS, les mesures de protecció sanitàries davant de la COVID-19 i les eines de treball del personal contractat en els projectes.

Realització del tràmit de sol·licitud

La tramitació es realitzarà preferentment de forma telemàtica, a través de la seu electrònica municipal, a la qual caldrà adjuntar els següents documents:

a) Còpia de la documentació acreditativa de la persona sol·licitant (NIF o NIE).

b) Pla d’empresa i informe de viabilitat favorable emès per una entitat col·laboradora de la Generalitat de Catalunya o del servei municipal.

c) Certificat de vida laboral de la persona autònoma amb una antiguitat màxima d’un mes en la data de sol·licitud.

d) Certificat de període d'inscripció al SOC.

e) Còpia de l’alta al Règim d’Autònoms o règim especial de la persona sol·licitant o de cadascun dels promotors de la iniciativa emprenedora.

f) Còpia de la Declaració Censal d’inici d’activitat (036/037) de la persona sol·licitant o de l'empresa.

g) En el cas que la persona autònoma hagi estat d’alta al RETA en els 3 mesos anteriors a l’alta, còpia de la Declaració Censal (036/037) on aparegui l’epígraf de l’activitat anterior.

h) Certificats que acreditin que es troba al corrent del pagament de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l’Estat i amb la Generalitat de Catalunya, amb una antiguitat màxima d’un mes en la data de sol·licitud.

i) Certificats que acreditin que es troba al corrent del pagament de les obligacions tributàries amb el seu ens local, si aquest és diferent de Sant Adrià de Besòs, amb una antiguitat màxima d’un mes en la data de sol·licitud.

j) Model de comunicació de dades bancàries, signat pel sol·licitant en el cas de persones físiques o bé conformat per l’entitat bancària en el cas de persones jurídiques, sempre que no estigui prèviament donat d'alta com a creditor de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

k) Rebut del pagament de la quota del primer mes del RETA o mutualitat alternativa.

l) Declaració responsable, comunicació prèvia o llicencia ambiental de l’activitat econòmica, emesa per l’ens local del municipi on estigui situada l’empresa, si és diferent de Sant Adrià de Besòs, si escau.

m) Còpia de l’escriptura de constitució o del document d’inscripció al Registre Públic corresponent, en el cas de les empreses societàries. LAjuntament de Sant Adrià es reserva el dret de reclamar els originals dels estatuts amb finalitat probatòria.

n) Rebut del pagament de l'import de la taxa municipal de llicències d'obres per inici d'activitat (ICIO), si escau.

o) Rebut del pagament de l'import de la taxa municipal de l'obertura de l'establiment, si escau.

p) Rebut del pagament de la taxa municipal per a la prestació pels serveis d'intervenció administrativa en l'activitat de la ciutadania i les empreses, si escau.

q) Rebut del pagament del cost de l'informe tècnic o projecte del negoci expedit per un arquitecte/a o enginyer/a, si escau.

r) Rebut del pagament de les despeses notarials de l'escriptura pública de constitució, si escau.

s) Rebut del pagament de les despeses de gestoria o assessoria jurídica, econòmica o tècnica per als tràmits d’alta, legalització i inici de l’activitat emprenedora, si escau.

t) Contracte i rebut de lloguer del mes en el qual es presenta la sol·licitud, si escau.

u) Justificants de pagament de les despeses previstes en els apartats i), j) i k) del punt 6 d'aquestes bases, si escau.

En qualsevol moment del procediment, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs podrà sol·licitar els documents d’aclariment o complementaris necessaris.

Sessió informativa

Per tal de resoldre dubtes a les persones/ens interessades, dimarts 15 de juny a les 14:00 hores tindrà lloc la segona sessió informativa telemàtica on s’explicarà el funcionament i els aspectes més importants a tenir en compte a l’hora de sol·licitar i justificar la subvenció. Si us interessa, us podeu inscriure trucant al telèfon 663 815 679.

Per a obtenir més informació sobre el programa i el seu funcionament, us heu d’adreçar al Servei de Suport Empresarial, al telèfon 934 620 625, de 9 a 15h, o bé a l'adreça electrònica ambautoocupacio@sant-adria.net.

Formació per a la millora Sociolaboral (segon semestre 2021)

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament engega nous cursos per a la millora sociolaboral

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament engega nous cursos per a la millora sociolaboral pel segon semestre d'aquest 2021. Aquesta formació està subvencionada al 95% per a les persones de Sant Adrià en situació d'atur i té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball.

Les persones interessades es poden inscriure a l'Edifici Besòs. Pl. Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel. 934622874 o per correu electrònic a formacioiocupacio@sant-adria.net

Reconeixement a l’escola Pompeu Fabra per la seva participació al Programa Cultura Emprenedora a l’Escola

Fa unes setmanes, l’alcaldessa Filo Cañete va fer un reconeixement al director de l’Escola Pompeu Fabra Jordi Cerrato, per la participació durant 11 anys en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, promogut per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià i la Diputació de Barcelona, essent escola pionera en l’execució d’aquest programa en el territori.

 Es tracta d’una centre escolar amb una trajectòria consolidada al Programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que té com a objectiu principal fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el darrers cursos de l'educació primària. Durant l’any, l'alumnat es dedica a crear i gestionar una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials del municipi.

La tramesa del distintiu que apareix a la fotografia per part de l’alcadessa, suposa el reconeixement a l’escola Pompeu Fabra pel seu compromís i experiència continuada en aquest projecte i alhora vol contribuir a fer visible la implicació d’aquest centre amb la seva comunitat educativa.

MONITOR/A D'ACTIVITATS DE LLEURE INFANTIL I JUVENIL

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs de Monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

El curs s’adreça a totes aquelles persones interessades en realitzar les tasques i les funcions que s’atribueixen al monitoratge d’infants i joves, mitjançant la seva participació, ja sigui de forma voluntària o remunerada, en projectes en l’àmbit de l’educació en el lleure.

L’avaluació favorable dóna accés a l’obtenció del carnet i el diploma de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

El curs s'iniciarà l'1 d'octubre de 2021 en format semipresencial, amb una durada de 125h lectives i 160h pràctiques. 


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

OPERACIÓ DE CARRETONS NORMA UNE 58451

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs d'Operació de carretons Norma UNE 58451 en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

Aquesta formació té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball. Els i les alumnes poden optar a la titulació especifica de 4 màquines: Frontal, retràctil, apilador i transpalet elèctric.


El curs s'iniciarà l'1 d'octubre de 2021 en format presencial i amb una durada de 30h. S'ha de tenir 18 anys o més per poder realitzar la formació.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

CP ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES DEPENDENTS EN INSTITUCIONS SOCIALS SSCS0208

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un Certificat de Professionalitat d'Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials SSCS0208 en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs organitza la realització d’un Certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Aquest certificat de professionalitat habilita per poder treballar tant en l’àmbit públic com privat, en centres o equipaments que prestin serveis d’atenció sociosanitària, centres residencials i centres de dia.

Les places són limitades i es faran entrevistes personals de selecció d’alumnes per tal de conèixer els seus interessos i motivacions envers a la formació.

El curs s'iniciarà el 2 de novembre de 2021 en format presencial. 

Requisits d’accés:

• Títol d’ESO o GESO o equivalents.
• Un altre Certificat de Professionalitat de nivell 2.
• Certificat de Professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea
professional SSCS.
• Prova d’accés a cicles formatius de grau mig superada.
• Prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys o 45 anys.
Si no es té cap d’aquestes titulacions es podrà realitzar una Prova de Nivell al centre
de formació.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

CP NETEJA DE SUPERFÍCIES SSCM0108

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un Certificat de Professionalitat de Neteja de superfícies SSCM0108 en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs organitza la realització d’un Certificat de professionalitat de neteja de superfícies. Aquest certificat de professionalitat té com a objectiu formar a les persones per a poder desenvolupar l’activitat professional en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries,elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

Les places són limitades i es faran entrevistes personals de selecció d’alumnes per tal de conèixer els seus interessos i motivacions envers a la formació.

El curs s'iniciarà el 8 de novembre de 2021 en format presencial.

Requisits d'accés:

• Títol d’ESO o GESO o equivalents.
• Un altre Certificat de Professionalitat de nivell 2.
• Certificat de Professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional SSCS.
• Prova d’accés a cicles formatius de grau mig superada.
• Prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys o 45 anys.
Si no es té cap d’aquestes titulacions es podrà realitzar una Prova de Nivell al centre de formació.
Les inscripcions es faran amb entrevista de selecció.

Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç


CURS FULL DE CÀLCUL NIVELL MITJÀ

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs de Full de Càlcul Nivell Mitjà en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

Aquesta formació té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball.


El curs s'iniciarà el 15 de setembre de 2021 en format a distància amb una durada de 16h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

PRODUCCIÓ I LOGÍSTICA+INTRODUCCIÓ (MÒDUL SAP BUSINESS ONE)

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un curs de Producció i Logística+introducció (mòdul SAP BUSINESS ONE) en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

Aquesta formació té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball.

El SAP BUSINESS ONE és un Software de Gestió ERP intel·ligent, dissenyat especialment
per la mitjana i petita empresa.


El curs s'iniciarà el 13 d'octubre de 2021 en format presencial amb una durada de 60h. 


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

CURS MANIPULACIÓ D'ALIMENTS

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs de Manipulació d'aliments en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’objectiu del curs és adquirir els coneixements, habilitats i actituds necessàries per aplicar un correcte comportament i les tècniques adequades d’higiene i sanitat alimentària en manipulació d’aliments, per impedir la seva contaminació i prevenir possibles alteracions alimentàries en aquelles especialitats on el seu exercici professional ho requereixi.

El curs s'iniciarà el 18 d'octubre de 2021 en format a distància amb una durada de 5h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

CURS HABILITATS COMUNICATIVES

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un curs d'Habilitats comunicatives en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’objectiu del curs és treballar la comunicació verbal i no verbal. Entendre i transmetre el missatge de forma correcta i aconseguint la màxima comprensió del receptor. Comunicar de manera congruent el missatge i identificar les possibles incongruències.

El curs s'iniciarà el 18 d'octubre de 2021 en format a distància amb una durada de 30h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

CURS ANGLÈS A1

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs d'Anglès A1 en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

Aquesta formació té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball.

El curs s'iniciarà el 19 d'octubre de 2021 en format presencial amb una durada de 150h. La formació favorable dona accés a l'Acreditació de nivell A1 segons el Marc europeu comú de referència (MECR)

Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

OPERACIÓ DE CARRETONS NORMA UNE 58451 (novembre)

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs d'Operació de carretons Norma UNE 58451 en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

Aquesta formació té com a objectiu millorar el currículum professional i promoure'n la incorporació en el mercat de treball. Els i les alumnes poden optar a la titulació especifica de 4 màquines: Frontal, retràctil, apilador i transpalet elèctric.


El curs s'iniciarà el 2 de novembre de 2021 en format presencial i amb una durada de 30h. S'ha de tenir 18 anys o més per poder realitzar la formació.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

 

CURS MANIPULACIÓ D'ALIMENTS (desembre)

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou curs de Manipulació d'aliments en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’objectiu del curs és adquirir els coneixements, habilitats i actituds necessàries per aplicar un correcte comportament i les tècniques adequades d’higiene i sanitat alimentària en manipulació d’aliments, per impedir la seva contaminació i prevenir possibles alteracions alimentàries en aquelles especialitats on el seu exercici professional ho requereixi.

El curs s'iniciarà el 13 de desembre de 2021 en format a distància amb una durada de 5h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

CURS TREBALL EN EQUIP

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un nou de Treball en equip en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’objectiu del curs és proporcionar les eines i metodologies per millorar les habilitats per organitzar, motivar, liderar i formar equips de treball. Desenvolupa les teves habilitats i promou un major rendiment a partir d’una comunicació més efectiva i unes relacions més positives.

El curs s'iniciarà el 8 de novembre de 2021 en format a distància amb una durada de 30h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@santadria.net
 • O directament en aquest enllaç

CURS PERSONAL BRAND (MARCA PERSONAL)

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs engega un curs de Personal Brand (Marca Personal) en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral per l'any 2021.

L’objectiu del curs és comprendre les responsabilitats de tenir una marca personal o empresarial com a clau en la nova estructura de les organitzacions. Aprofitar el fenòmen «branding» per posicionar-se al mercat laboral. Conèixer els avantatges de tenir una marca personal connectada a la marca empresarial com a estratègia de les organitzacions enfront d’altres formats tradicionals. Com millorar la creativitat.

El curs s'iniciarà el 10 de desembre de 2021 en format a distància amb una durada de 30h. Caldrà un dispositiu amb connexió a internet per tal de poder realitzar el curs.


Les persones interessades es poden inscriure a:

 • L'Edifici Besòs: Plaça Francesc Micheli i Jové, s/n (Edifici Besòs), tel.934622874. formacioiocupacio@sant-adria.net
 • O directament en aquest enllaç

Finalitza amb èxit el curs de CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT D'ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA a les persones dependents en institucions socials

El curs de Millora sociolaboral realitzat en el 1er semestre d'atenció sociosanitària ha finalitzat amb èxit i de manera molt satisfactòria

Entrega dels diplomes als participants que van realitzar el curs en el centre de formació de Femarec.

Sessió informativa sobre la creació d’un grup de compra agregada d’energia

La jornada es fa en el marc del projecte Eix Besòs Circular, que porten a terme els municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs, i s’adreça a empreses i autònoms.

El proper 28 de setembre, de 9 a 11 h, tindrà lloc una nova sessió informativa telemàtica del projecte Eix Besòs Circular amb l’objectiu de crear un grup de compra agregada d’energia entre empreses dels municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs.

 En un context de preus a l’alça en el mercat elèctric, aquesta nova línia d’actuació pretén acompanyar les empreses que vulguin aprofitar la suma de contractes i consums per a obtenir un millor preu de l’energia. La consultora GCT Plus, a través de l’assessor energètic José Enrique Vázquez, amb 20 anys d’experiència en la matèria, detallarà el funcionament i els passos a seguir per posar en marxa aquesta iniciativa, així com els seus avantatges: una millora sensible del preu i la garantia de l’origen renovable de l’energia.

 En els darrers anys s’han portat a terme diferents iniciatives en aquesta línia, com ara Rubí Brilla i Pro-energia Osona, amb un gran èxit. Una de les empreses participants en aquests grups de compra aportarà la seva experiència per tal de fer més entenedora la proposta.

La jornada també comptarà amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya, que parlarà del projecte Hub Recircula, impulsat entre la UPC i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per fer d’aquesta universitat un referent de coneixement i pràctica de l’economia circular impulsat i gestionat des del Campus Diagonal-Besòs. Aprofitant la seva proximitat donaran a conèixer les opcions de col·laboració que hi ha entre el teixit industrial i la universitat en l’àmbit de l’economia circular.

Podeu inscriure-us a la jornada en aquest enllaç. Si voleu més informació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça info@eixbesoscircular.info.

Vull ser autònom/a: què puc fer amb el certificat digital?

Formació relacionada amb la posada en marxa de l'empresa.

Des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, s’ha programat aquest curs amb l’objectiu que les noves persones emprenedores i empresàries assistents puguin conèixer les utilitats del certificat digital Idcat i beneficiar-se del seu ús per a realitzar per exemple, tràmits empresarials telemàtics tals com sol·licitar ajuts, demanar certificats a Hisenda, entre d’altres organismes. 

Aquesta formació es durà a terme en dues sessions on es tractaran els següents continguts:

Objectius:

- Que totes les persones assistents sàpiguen com obtenir, instal·lar, exportar i eliminar el certificat digital.

- Que totes les persones assistents coneguin les utilitats del certificat digital.

Continguts:

Les característiques del certificat digital idcat:

- Com s'obté el certificat digital idcat.

- Com s'instal·la el certificat digital idcat.

- Com s'exporta el certificat digital idcat.

- Com s'elimina el certificat digital idcat.

Els tràmits amb l’Idcat a la Seu Electrònica de l'Agència Tributària:

- Alta, baixa i variació de dades en el cens d'empresaris, professionals i retenidores.

- Consulta de les dades censals.

- Consulta dels impostos presentats.

- Certificat d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries.

- Altres.

Els tràmits amb l’Idcat a la Seu Electrònica de la Seguretat Social:

- Alta, baixa i variació de dades en el RETA.

- Certificat d'estar al corrent de les obligacions.

- Informe de vida laboral.

- Simulador de jubilació.

- Altres.

Els tràmits amb l’idcat a la Seu Electrònica de la Generalitat:

- Alta en el servei de notificacions electròniques e-Notum.

- Sol·licitar ajuts dirigits a persones autònomes.

Altres tràmits:

- Signatura de correus electrònics.

- Signatura de factures electròniques (Facturae).

- Certificat de dades cadastrals.

- Certificat d'antecedents penals.

- Consulta de títols universitaris oficials.

- Certificat d'empadronament.

- Consultar el punts del carnet de conduir.

La formació tindrà lloc els següents 2 dies (4 hores en total):  14 i 16 de setembre de 2021, en l’horari: de 9.30 a 11.30 hores, en modalitat online. Les persones interessades en la realització del curs us podeu inscriure a través del següent enllaç.

Per correu electrònic, les persones inscrites, rebreu les instruccions per l’accés al curs.

 Si voleu més informació podeu contactar-nos a través d’adreça: empresaiemprenedoria@sant-adria.net o bé a través del telèfon 663 815 679.

Coneix els requisits legals i fiscals de la venda on-line

Formació dirigida a persones emprenedores i empresàries relacionada amb la posada en marxa de l'empresa

Des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, s'ha programat aquest curs amb l'objectiu de donar-vos a conèixer els requeriments legals i fiscals necessaris per muntar un negoci per internet i obtenir informació sobre les lleis i les obligacions tributàries que regeixen el comerç electrònic. Coneixereu, per tant, els aspectes legals i fiscals que s'han de tenir en compte per començar la venda i/o la prestació de serveis on-line.

 Es duran a terme dues sessions on es tractaran en cada una de elles els següents continguts:

 Sessió 1:

• Objectius: que les persones participants estiguin informades de les normatives específiques, pròpies del comerç electrònic. 

 • Continguts:

  1)  Quines normatives ha de complir la venda de productes i/o serveis on-line?

    * Els requisits legals de la Llei del Comerç Minorista. 

    * Els requisits legals de la Llei de Condicions Generals de Contractació. 

    * Els requisits legals de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic.      

    * Els requisits legals de la Llei Orgànica de Protecció de Dades.   

   2) Quins tràmits legals són necessaris per començar a vendre on-line? 


 * El requisit d'alta en el cens d'empresaris, professionals i retenidores de l'Agència Tributària. L'alta en el registre d'operadors intracomunitaris.

   * El requisit d'alta en la Tresoreria General de la Seguretat Social.   

Sessió 2:

• Objectius: que les persones participants coneguin les obligacions tributàries que hauran de complir quan la seva pàgina web estigui en funcionament, per tal que estiguin preparades i sàpiguen com facturar en funció de qui els compri.

 • Continguts:

  1) Quins models tributaris s'han de presentar per complir amb les obligacions fiscals de les vendes i/o la prestació de serveis on-line?

     * Els models d’IRPF, els models d’IS i els model d’IVA.

  2) Com s'han de facturar les vendes i/o la prestació de serveis on-line? 

     * Els requisits de les factures i de les factures simplificades.                                                                

     * La facturació de les vendes interiors a particulars i a empreses.                                                       

     * La facturació dels lliuraments intracomunitaris a particulars i a empreses.                                       

     * La facturació de les exportacions a particulars i a empreses.

La formació tindrà lloc els següents 2 dies (6 hores en total): els dies 27 i 29 de setembre de 2021, en l'horari de 13:30 a 16:30 hores, en modalitat online. Les persones interessades en la realització del curs us podeu inscriure a través del següent enllaç.

Per correu electrònic, les persones inscrites, rebreu les instruccions per l’accés al curs.

Si voleu més informació podeu contactar-nos a través de les adreces empresaiemprenedoria@sant-adria.net.


Les 12 úniques maneres de captar clients

Formació en màrqueting i comercialització dirigit a persones emprenedores i empreses

Des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en col·laboració amb els Ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona, s'ha programat aquest curs amb l'objectiu de donar-vos a conèixer les úniques 12 maneres que teniu les persones autònomes i les empreses per captar clients en l'era de la omnicanalitat. Coneixereu tant els avantatges competitius del producte o servei abans de sortir al mercat com les estratègies comercials en un món híbrid (on-line i off-line). I alhora també s'aprendrà a fer servir de forma correcta les estratègies de vendes a les xarxes socials.

- Continguts de les sessions:

 • Com vendre avui en dia (entorns V.U.C.A).

 • Què és la omnicanalitat?

 • Estratègies comercials en un món híbrid (on i off-line).

 • Quina és la teva proposta de valor?

 • Coneguem les 12 maneres úniques de captar clients (exemples).

 • Dinàmica grupal.

  - Com aplico això al món on-line?

 • Estratègies de venda al món on-line.

 • Definim el buyer persona: ara què fem?.

 • Com treure més rendiment a les xarxes socials.

 • Com fer missatges per captar l’atenció de l’audiència (en poc temps).

 • Eines per mesurar la meva eficiència en la comunicació/publicitat/RRSS.


La formació tindrà lloc els següents 3 dies (10 hores en total): el dia 8 d'Octubre en horari de 9.30 a 14:30 hores i també els dies 15 i 19 d'Octubre en horari de 9:30 a 12 hores, en modalitat online. Les persones interessades en la realització del curs us podeu inscriure a través del següent enllaç.

Per correu electrònic, les persones inscrites, rebreu les instruccions per l’accés al curs.

Si voleu més informació podeu contactar-nos a través de les adreces empresaiemprenedoria@sant-adria.net.

FINALITZACIÓ CURS D'OPERACIÓ DE CARRETONS (OCTUBRE)

Finalització de la primera edició del curs d'operació de carretons Norma UNE 58451, prevista al mes d'octubre.

Els/les participants de la primera edició del curs d'operació de carretons Norma UNE 58451 prevista per aquest mes d'octubre en el marc de la Formació per a la Millora Sociolaboral 2021 finalitzen avui i de manera molt positiva la seva formació que els habilita per conduir quatre tipologies de maquinària: Frontal, retràctil, apilador i transpalet elèctric.

Està prevista una segona edició del curs d'operació de carretons Norma UNE 58451 al mes de novembre. Es troba oberta la inscripció al curs a través del web municipal, per telèfon al 934622874, o bé presencialment a la Plaça Francesc Micheli i Jové, sn(Edifici Besòs).